banner klik

Canna / Kana Cleopatra

With shipment - for 0,00 kn
Cijena30,00 kn
Popust:
64199
29722
45538
34155
Opis

Canna šarenocvjetna / Cleopatra.

Navedena cijena se odnosi na 1 rizom.

Prve biljke kane u Europu su stigle u 16 stoljeću. 

Najviše se gleda razlika prema boji i veličini cvijeta, habitusa, ili neka druga osobina. Biljka raste iz rizoma, a naraste, zavisno od vrste, od 60 cm do 1,5 m. Listovi su krupni, nekad široki i do 20 cm, a dužine i do pola metra. Cvjeta veoma bogato i intenzivno, cvjetovi su asimetrični, crvene, žute, narančaste, ili roza boje. 

Kana se sadi na velikim površinama i predstavlja vrlo važan cvjetni materijal.

Vole sunčane položaje i obilno zalijevanje. Ako im položaj odgovara cvjetat će sve do kasne jeseni.

Sade se u gredice u travnju i početkom svibnja. Vole plodno, dobro nagnojenoo zemljište. 

Kad prođu zimske hladnoće, rizomi indijske kane počinju se razvijati. Rizome tada podijelite na dva-tri dijela, zavisno od veličine.

Svaki dio treba imati bar jedno okce iz kojeg će biljka ponovno narasti. Stavite rizome u posude s rastresitom zemljom, bogatom hranjivim materijama, mjesto treba biti svijetlo.

Dok se ne formiraju prvi listovi, zalijevajte pomalo. Nakon toga počnite s tjednim prihranjivanjem i zemlju zalijevajte češće da bude umjereno vlažna. Kad prođe opasnost od mrazeva, biljku postavite (posadite) na sunčano mjesto zaštićeno od vjetra. Cvjetat će već od lipnja do listopada. Cvjetovi su krupni, izgledom nalik na gladiole. Pravilo je da se boje i vrste međusobno ne miješaju.

MOJE NARUDŽBE

 x 

Košarica je prazna.

NOVO U PONUDI

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3