banner klik

Magnolija / Bijelo crvena

With shipment - for 0,00 kn
Cijena120,00 kn
Popust:
77736
26971
66064
57442
771713
989
7825
111222
Opis

Nudimo mlade sadnice magnolije bijelo crvene ( Sunrise ).
Vrlo rijetka sorta, predivnog cvijeta.
Dvogodišnje sadnice, visina cca do 40 cm.

Magnolia je biljna vrsta koju mnogi vrtlari smatraju najljepšim cvatućim grmom.
Po svom prirodnom okruženju, Magnolije su šumske biljke koje vole svježe šumske terene. Traže duboko tlo koje dobro čuva vlagu, a najpogodnije je ono tresetno, humusno, blago kisele reakcije. Iako magnolije bolje uspijevaju na blago kiselom tlu, neke vrste uspijevati će i na vapnenim tlima, ali će biljke imati nešto slabije obojene listove. Na vapnenom tlu može se uzgajati Magnlija Kobus.
Za dobar razvoj Magnolija traži puno sunca, a uspijevaju i u laganoj sjeni. Treba je smjestiti na mjesto koje zaštićeno od sjevernih i istočnih vjetrova. U hladnijim područjima dobro ih je posaditi tako da imaju zaštitu kućnog zida.
Premda se osim u velikim parkovima, sade i u malim privatnim vrtovima treba im osigurati dovoljno prostora. Najbolje ih je posaditi podalje od ostalih biljaka kako bi došle do punog izražaja. Preporučuje se saditi ih u proljeće. Imaju plitak korijen i zakorjenjuju se u površinskom sloju tla, pa biljke treba saditi plitko. Tlo mora biti dovoljno rahlo kako bi njezino krhko i lomljivo korijenje moglo prodrijeti u okolno tlo. Isto tako, ne smije se dopustiti da se novo posađena biljka isuši. Potrebno im je oko tri godine da se „smjeste“ i počnu redovito cvasti.
Za razliku od zimzelenih Magnolija, listopadne su otporne na zimu iako pupove mogu uništiti kasni noćni mrazevi. Pojedine biljne vrste mogu podnijeti -15C do -20C. to se uglavnom odnosi na kratkotrajne niske temperature a ne na dugotrajnu hladnoću. Biljke su osjetljive kada nakon duljeg razdoblja blagog vremena, koje je uzrokovalo početak rasta, nastupi jaki mraz.
Orezuju se samo oštećene, oboljele ili isprepletene grane, i to je potrebno obaviti odmah nakon cvatnje ili u kasno ljeto. 

MOJE NARUDŽBE

 x 

Košarica je prazna.

NOVO U PONUDI

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3