banner klik

Malina / mjesečarka

With shipment - for 0,00 kn
Cijena10,00 kn
Popust:
36998
51766
46735
61714
Opis

Nudimo sadnice malina "Polana".


Polana:
Stalnorađajuća malina. Plodovi su krupni, čvrsti, tamnocrvene boje.


( Sadnice šaljemo folirane sa nešto zemlje ).
Sadnja je poželjna od jeseni do poćetka vegetacije / rano proljeće.
Malina preferira propusna tla, bogata organskom tvari. U slučaju da je tlo glineno potrebno je pomiješati ga s tresetom i grubim pijeskom. 

Malina se može saditi od umjerenih do kontinentalnih klima.


Maline se sade na razmak od 60 cm unutar reda dok međuredni razmak treba biti oko 2,50 m. 
Ukoliko se želi uzgajati u posudama, preporučaju se one od 10 l, koristeći lake tresete.


Pri sadnji potrebno je dodati odstajali stajski gnoj ili kompost te mineralno gnojivo s više fosfora, a za razvoj i rast biljke dušično gnojivo te kalijevo gnojivo pred samu berbu. Svake druge godine preporuča se u jesen međuredno dodati stajnjak.


Maline su voće koje tradicionalno zori ljeti, no zahvaljujući novim tehnologijama i sortama mogu se uzgajati tijekom cijele godine. Malina je vrlo zahvalno voće za uzgoj, odnosno nakon što biva posađena ne zahtjeva previše brige. Redovito održavanje malina u svakom slučaju je poželjno, pošto voćka ima tendenciju širiti se te može preuzeti cijeli vrt ako se ostavi bez kontrole. Za razliku od većine voćnih plodova, nakon što bivaju ubrane, maline dodatno ne dozrijevaju. Ne sadrže masnoće, zasićene masti, natrij i kolesterol. Lišće biljke maline popularno je za spravljanje čajeva (što medicinskih, što klasičnih). Maline sadrže visoke doze fitonutrijenata kao što su elagična kiselina i antocijanini te visoke doze antioksidanata i dijetetskih vlakana. Pomažu u snižavanju krvnog tlaka. Imaju mali broj kalorija, bogate su vlaknima, vitaminom C, kalijem i folatima. Maline mogu biti crvene, ljubičaste, crne ili čak zlatne boje. Postoji čak preko 200 vrsta maline.

MOJE NARUDŽBE

 x 

Košarica je prazna.

NOVO U PONUDI

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3