banner klik

Begonija / Begonia Sunburst

With shipment - for 0,00 kn
Cijena25,00 kn
Popust:
786
69927
83973
95756
129158
12176
119190
Opis

Dvogodišnji gomolji begonije Sunburst.

Navedena cijena se odnosi na 1 gomolj.

 

Jedna od najbitnijih stvari kod uzgoja begonija je izabrati pravu lokaciju. Begonije će najbolje uspjevati na sjenovitoj lokaciji koja je okrenuta ili ka istoku ili ka sjevero-zapadu. Ako vam je balkon osunčan do 11 sati ujutro ili ako na njega stiže sunce tek poslije 5-6 sati popodne, budite sigurni da će na njemu begonije itekako uživati. Isto važi i za dvorišta. U dvorištu će begonije uspjevati i u hladu gdje dobijaju filtriranu svjetlost kroz krošnju drveta.

Begonije se zalijevaju tek kada je površinski sloj zemlje suh.

Begonije koje su u saksijama se zalijevaju na sličan način, izbjegavajte kvašenje nadzemnih izdanaka, lišća i stabljike. Odmah po zalijevanju istresite zemlju iz tanjirića saksija. Begonije koje ste posadili u viseće korpe zalijevajte češće jer se zemlja dosta brže suši!

Begonije se prihranjuju neutralnim gnojivima koja nisu niti acidna niti bazna. Na samom početku, granulasto gnojivo pomješajte sa podlogom u koju ćete saditi begonije. Poštujte preporuke proizvođača vezana za količinu i upotrebu gnojiva. Kada biljka bude spremna za cvjetanje jednom sedmično koristite gnojiva u obliku rastvora za cvjetnice.

Redovno uklanjajte uvele listove i cvjetove na ovaj način ćete produžiti cvjetanje i omogućićete nesmetan rast. U jesen, prije prvog mraza, sve begonije izvadite iz vrta, posadite u saksije i skratite im izdanke na oko 10cm. Tako pripremljene begonije stavite na toplo mjesto. Sljedeće proljeće ih opet posadite u vrt. O begonijama se može mnogo toga reći ali neka vam ove smjernice budu polazna tačka za uzgoj ovog prelijepog cvijeća.

MOJE NARUDŽBE

 x 

Košarica je prazna.

NOVO U PONUDI

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3