banner klik

CRNA RIŽA / Black madras

With shipment - for 0,00 kn
Cijena8,00 kn
Popust:
planthouse2633
planthouse09230
planthouse133
planthouse29139
planthouse32943
Opis

Paket: 10 sjemenki.

Za razliku od bijelog i smeđeg šećera čija je razlika upitna, vrste riža koje se među ostalim razlikuju i po bojama uistinu je velika, posebno s nutricionističkog stajališta. Od bijele, koja je najsiromašnija hranjivim tvarima do, u posljednje vrijeme sve popularnije, crne ili divlje riže, koja je čini se uistinu najbolji odabir za poboljšanje zdravlja. 

Sukladno  riže kreću se i njihove cijene, pa je svojedobno u Kini zabranjena crna riža i danas najskuplja na tržištu. Pitanje koje iz toga slijedi je koliko je tko spreman platiti za zdravlje? Ono što se preporuča je divlju rižu miješati sa smeđom također bogatom fitonutrijentima i vlaknima, čime se na najjednostavniji način dobiva optimalni odnos cijene i dobrobiti za vitalnost.

- Divlja riža izuzetno je bogata bjelančevinama, mineralima, vlaknima, B vitaminima te folnom kiselinom. Sadrži vrlo malo masnoća, a odlikuje je i mala kalorijska vrijednost., objašnjava Katarina Komerički Briševac iz bio&bio središnjice u čijim se trgovinama 200 grama divlje riže može naći za 41,90 kuna, te dodaje kako se crna riža može dodavati i u juhe, salate i ostala jela jer im daje poseban okus, pomalo dimljen i iznimno aromatičan.

 

 

 

MOJE NARUDŽBE

 x 

Košarica je prazna.

NOVO U PONUDI

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3