banner klik

DRVO SRCE / Bauhinia monandra

With shipment - for 0,00 kn
Cijena15,00 kn
Popust:
Opis

Paket: 5 sjemenki

Listovi su na dugim peteljkama, srcolika ili okruglasta oblika. Cvjetovi su lijepi, nalik na cvjetove orhideje, mirisni, smješteni u skupini pri vrhu stabljike, javljaju se tijekom ranog proljeća prije listanja, a ponekad i tijekom ljeta. Boje cvjetova kreću se od grimizne do indigoplave, povremeno i bijele (kod kultivara 'Candida'). Često se zamjenjuje s vrstom Bauhinia purpurea, koja cvjate istodobno s listanjem.

Uglavnom uspijeva u toplim i tropskim područjima širom svijeta. Najbolje uspijeva na punom suncu, ali podnijet će i sasvim laganu polusjenu. Lako se razmnožava sjemenom. Tolerirat će gotovo svako tlo samo ako je dobro propusno, više voli lagano kiselo tlo te će patiti u tlu alkalne reakcije. Ne podnosi sol. Tijekom ljeta i toplih dana traži dosta vode, u hladnijim mjesecima manje.

Bauhinija se koristi za sadnju u vrtovima, u parkovima gradova. Budući da pripada porodici leguminoza, plod joj je mahuna. Za vrijeme jačih vjetrova one padaju na tlo, što može izgledati neuredno u jesen.

MOJE NARUDŽBE

 x 

Košarica je prazna.

NOVO U PONUDI

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3