banner klik

ANIS / PIMPINELLA ANISUM

With shipment - for 0,00 kn
Cijena6,00 kn
Popust:
Pimpinella_peregrina_IP0705014
13417
images (5)
anýz web makro
7485616-a-full-of-pimpinella-anisum-herbal-seeds-Stock-Photo
Opis

Nudimo pakiranje od 50 sjemenki.

 

Anis (lat. Pimpinella anisum) zvan još aniš, slatki januš, biljka iz porodice štitarki poznata po svojim aromatičnim začinskim i ljekovitim svojstvima. Potječe iz Egipta od ploda mediteranske biljke, a danas se najviše uzgaja u Španjolskoj.

Izvrstan je začin za kolače bogat eteričnim uljima. Miriše ugodno i svježe, a takav mu je i okus. S obzirom da mu miris brzo hlapi ne treba ga držati u većim količinama, pogotovo ne samljevenog. Sušene anisove sjemenke najčešće se upotrebljavaju u kulinarstvu kao začin za kolače i kruh, te za variva, umake i salate.

Anis poboljšava probavu, što su znali još i stari Rimljani, nadalje potiče iskašljavanje, sprječava rast bakterija, zaustavlja grčeve, smanjuje nadutost, djeluje kao tonik ima afrodizijačka svojstva i smanjuje upale

Korisati se i u kulinarstvu jer poboljšava okus kompotima i pekmezu, pri čemu ga prije uporabe treba usitniti, a pri začinjanju anisom ne valja dodavati druge začine zbog njegova intenzivnog okusa, koji se kao takav teško slaže sa ostalim začinima.

MOJE NARUDŽBE

 x 

Košarica je prazna.

NOVO U PONUDI

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3