banner klik

Kineski vlasac

With shipment - for 0,00 kn
Cijena6,00 kn
Popust:
cesnjak-vlasac-orijentalni-kineski-poriluk-nira-allium-tuberosum-sjeme-slika-48309593
cesnjak-vlasac-1
4b9dfdffd97c4eabb16a39474be3c033
533804_477614292275110_70566606_n
Kineski-vlasac-200-semenki-_slika_L_17509661
Medvjeđi-luk-594x330
vegetables
Vlatni-cesnjak_900x180
Opis

U paketu se nalazi 50 sjemenki.

Ako su vam miris i okus češnjaka prejaki ili vam konzumiranje češnjaka čini probavne smetnje onda je ovo pravi začin za vas. Okus i miris su mu blaži od češnjaka, između običnog vlasca i češnjaka, ali dovoljno specifičan da ga može zamijeniti u mnogim jelima. Atraktivni cvijet ima vrlo ugodan miris na starinske ruže pa se uzgaja i kao ukrasna biljka, često kao lončanica na prozorskoj dasci.Vlatni češnjak lukovičasta je biljka iz porodice lukova (Allium). Porijeklom je iz Azije i nezaobilazni je sastojak mnogih azijskih jela. Najčešće se upotrebljava u kineskoj i korejskoj kuhinji, kao i u Indiji, Nepalu i Vijetnamu. Kod nas se znatno manje upotrebljava od nama poznatijeg običnog vlasca (Allium schoenoprasum). Atraktivni cvijet ima vrlo ugodan miris na starinske ruže pa se uzgaja i kao ukrasna biljka, često kao lončanica na prozorskoj dasci.
Kulinarska primjena. Ako vam je miris i okus češnjaka prejak ili vam konzumiranje češnjaka čini probavne smetnje onda je ovo pravo povrće za vas. Okus i miris su mu blaži od češnjaka, između običnog vlasca i češnjaka, ali dovoljno specifičan da ga može zamijeniti u mnogim jelima, pogotovo kada ne želimo nadvladati izvoran okus drugog povrća.
Svježi ili sušeni plosnati listovi upotrebljavaju se poput običnog vlasca, a stabljika i list u prženju zamjenjuju običan luk. Lukovica je također jestiva, koristi se kao lučica ili luk kozjak. Cvijet je jestiv i koristi se za ukrašavanje ili kao blagi začin u salatama. Od sjemenki se proizvodi jestivo ulje.
Uzgoj. Nije zahtjevna biljka, podnosi svaku vrstu tla, uključujući i teška glinena tla, ali najbolje uspjeva na sunčanoj poziciji i dobro dreniranom tlu. Relativno je otporna na sušu. Sije se u proljeće u klijalište, na gredicu se presađuje u kasno ljeto. Cvate u kolovozu i rujnu, sjeme dozrijeva u rujnu i listopadu.
Bio-vrtlarstvo. Djeluje kao repelent za mušice. Povoljno djeluje na ruže, mrkvu i repe. Ne sadi se s leguminozama jer inhibira njihov rast.
Preporuka. Vlatni češnjak možete, poput običnog vlasca, uzgajati na prozorskoj dasci u kuhinji. Tako će vam uvijek pri ruci biti svježi začin čija aroma je uvijek bitno snažnija od sušenog. Kada procvate, njegov atraktivni cvijet vrlo ugodnog mirisa bit će lijep ukras u vašoj kuhinji.

MOJE NARUDŽBE

 x 

Košarica je prazna.

NOVO U PONUDI

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3