-ARISTOLOCHIA ELEGANS-

12,00  (90,41 kn)

Na zalihi

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: 12 cm.
Opis: “Calico flower” je nježna zimzelena loza s najintrigantnijim cvjetovima i prekrasnim jarkozelenim lišćem u obliku srca koje raste zajedno stvarajući gustu masu lišća.

Ljeti vinova loza proizvodi velike količine 3 inča zelenkasto-bijelih cvjetova koji imaju s-zakrivljeni cjevasti oblik, raširen na ustima, nalik na nizozemsku lulu iz 19. stoljeća.

Unutrašnjost usta prekrivena je purpurno-smeđim uzorkom koji podsjeća na kaliko tkaninu otuda i njegovo ime.

Krilate sjemenke nose se u suhim kapsulama koje se cijepaju poput malih padobrana. U divljini su ove biljke važan izvor hrane za nekoliko vrsta leptira.

Napomene: Biljku u našim krajevima uzgajamo u posudama i unosimo u zaštićen prostor. Biljku unosimo u zaštićeno kao i sobno bilje, najbolje kada se temperature približe 10C.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.