¨JAKARANDA / JACARANDA MIMOSIFOLIA¨

32,00  (241,10 kn)

Na zalihi

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 17
Opis: Jacaranda mimosifolia je spektakularno drvo, porijeklom iz tropskih regija Bolivije i Argentine.

Nosi mnoštvo živih ljubičasto-plavih cvjetova u kasno proljeće i ponovno u jesen, a popularan je primjerak uličnog drveća i vrtova u toplijim podnebljima.

Iako se mnogi ljudi zaljube u Jacaranda stablo dok su na odmoru i žele ga uzgajati kod kuće, to je listopadno drvo osjetljivo na mraz kojem je potrebno toplo okruženje za uzgoj s minimalnom temperaturom od 5°C.

Međutim moguć je uzgoj Jacarande u posudi, tako da je možete uzgajati na otvorenom ljeti, a zimi premjestiti pod zaklon. Jacarandu treba uzgajati u loncu s dobro dreniranim kompostom bez treseta, držati pokrivenu preko zime u hladnom okruženju bez smrzavanja i premjestiti van u ljeto po želji.

Zalijevajte minimalno, prihranjujte tijekom vegetacije, orežite i presađujte jednom godišnje, u kasnu zimu ili rano proljeće.

Napomene: Jacaranda tolerira vanjsku temperaturu do 5C° – zimi unijeti u zaštićeni prostor.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.