¨LAVANDA ROZA / LAVANDULA A. ROSEA¨

6,00  (45,21 kn)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Lavandula angustifolia ‘Rosea’ nosi guste klasove mirisnih, ružičasto-pink cvjetova, u kontrastu sa sivo-zelenim lišćem.

Uzgajajte ‘Rosea’ kao neformalnu živicu ili na prednjem dijelu sunčane gredice i uz drugo cvatuće grmlje. Također dobro funkcionira u posudama.

Za najbolje rezultate uzgajajte ‘Rosea’ u dobro dreniranom tlu na punom suncu. Odrežite cvjetne stabljike nakon što ocvatu, a zatim podrežite biljke u travnju, ako je potrebno.

Lavanda je jedan od najpopularnijih malih vrtnih grmova. Biljke imaju usko, masno i aromatično zimzeleno lišće i ljeti nose guste klasove malih cjevastih cvjetova.

Lavandula angustifolia je poznata kao engleska lavanda. Većina sorti daje ljubičaste cvjetove, ali neki kultivari dolaze u bijeloj ili ružičastoj boji.

Gotovo svi kultivari i hibridi iznimno su privlačni pčelama, leptirima i mušicama. Izvrsno su rezano cvijeće – kako u svježim tako iu osušenim aranžmanima.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.