¨PLUMERIA FRANGIPANI¨

15,00  (113,02 kn)

Na zalihi

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 13
Opis: Plumeria ili frangipani potječe iz tropskih krajeva kao što su Pacifički otoci, Karibi, Južna Amerika i Meksiko. U tropskim krajevima plumeria može doseći visinu od 10 do 15 m. Njene debele, sočne grane okruglog su oblika i zašiljene te imaju dugo mesnato lišće.

U hladnijim klimatskim uvjetima uzgaja se u posudama. U blažim klimatskim uvjetima, plumeria se može uzgajati i na otvorenom prostoru u obliku malih, prekrasnih ukrasnih stabala.

Ne postoji apsolutno ništa ljepše od slatkastog mirisa cvatuće plumerie s mirisom jasmina, limuna,gardenije i drugih neopisivih mirisa. Taj cvijet posebno vole stanovnici Polinezije zbog njenog trajnog mirisa i raznih boja od bijele, žute, ružičaste, crvene, narančaste i mnogih drugih pastelnih nijansi.

Cvatnja traje do 3 mjeseca i za to vrijeme svakodnevno se otvaraju novi cvjetovi. Ubrani cvijet može trajati i po nekoliko dana da ga se ne stavlja u vodu.

Napomene: Biljku zimi unosimo u zaštićen prostor.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.