AEONIUM CYCLOP

40,00 kn

Opis

Sadnice u posudi promjera 12 cm.Sadnice na posljednjoj fotografiji prikazuju primjerak sadnice u prodaji.

Drvenoliki aeonium je kućna biljka – sukulent iz porodice Crassulaceae i do sada je poznato prko 20 vrsta. A. arboreum potječe iz područja Sredozemnog mora , domorodna je biljka na Kanarskim otocima i Madeiri. Dobila je ime po svom izgledu i habitusu jer asocira na maleno drvo ( riječ: arboreum – sličan drvetu).

Neke od najpoznatijih vrsta su :
A. arboreum:Visoka vrsta koja naraste skoro do jednog metra u visinu, te ima dvije sorte: jedna koja ima zelene listove i druga koja ima crvene. Oba dvije sorte krajem zime naprave malene žute cvjetove koje budu u grozdovima.

Sve do sada nabrojane vrste vole sunčano i suho mjesto. I sa nižom vlagom zraka. Imajte to na umu kada joj birate susjede koji će biti kraj nje u kući. Zalijevanje tijekom proljeća i ljeta treba obavljati samo kada supstrat bude suh i nema vlage. Dok tijekom zime treba biljku zalijevati samo onda kada pokaže znakove na svojim listovima( smežuranost ).

Biljka nije zahtjevna za gnojidbu, i to možete obaviti samo dva-tri puta tijekom proljeća i ljeta, dok zimi zaista nije potrebno prihranjivanje biljke. Gnojivo sa kojim prihranjujete neka bude bogato dušikom.

 

 

Napomena o izgledu sadnica u određeno godišnje doba:U rano proljeće trajnice i ukrasno bilje počinju sa vegetacijom.

U ljeto  su  sadnice u punoj vegetaciji kao na posljednjoj slici u svakom oglasu.

U jesen sadnice počinju žutjeti i ostajati bez lisne mase.

U zimskom periodu, sve do početka travnja trajnice i ukrasni grmovi su bez lisne mase, ovisno o vrsti, trajnice u potpunosti gube nadzemni dio.