ASTILBE / PEACH BLOOSSOM

6,00  (45,21 kn)

Na zalihi

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: 12 cm.
Opis: Astilba (Astilbe) je rod trajnih zeljastih biljaka iz porodice kamenica (Saxifragaceae)
Rod sadrži 18 vrsta prirodno raširenih na području istočne Azije i Sjeverne Amerike.
Listovi su im složeni, sastavljeni od nazubljenih lisaka.
Cvjetovi su vrlo mali no gusto su skupljeni u velike peraste metlice koje se javljaju na vrhovima uspravnih i dugačkim stapki.
Cvatu od lipnja do kolovoza.

 

‘Peach Blossom’ impresionira svojom jedinstvenom bojom cvijeta.Predstavlja svoje veličanstvene cvjetove od lipnja do srpnja. Njegovi nježni pojedinačni cvjetovi nalaze se na velikim, široko raširenim metlicama. Pojavljuju se u svježoj, svijetloružičastoj boji lososa, što im daje elegantan izgled. Njegovi listopadni listovi su perasti, lancetastog oblika i nazubljenog ruba. Svojom sjajnom tamnozelenom bojom još jasnije naglašavaju svijetlu, blistavu ljepotu cvijeća.Cvjetne stapke rastu uspravno. Dostiže visinu od 40 do 70 centimetara. Širina je između 40 i 50 centimetara. 

 

Napomene: Trajnice su listopadne i u jesen lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava. Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.