BAZGA / SAMBUCUS

6,00 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: 17 cm.
Opis:  

Ovi grmovi i/ili stabla koja se lako uzgajaju daju „pjenaste“ bijele cvjetnice u svibnju i lipnju, a zatim teške grozdove malih crnih bobica.

Svestrane i snažne, bazge dobro rastu na većini mjesta, mogu se orezati kako bi se smanjila njihova veličina.U rano ljeto, plosnate bijele cvjetne glavice krase ove grmove ili drveće, praćene grozdovima sitnih crvenih bobica koje do kasnog ljeta sazriju do sjajne crne boje. Starije su zadovoljne na većini tala i snažno rastu, pa im je najbolje dati dovoljno prostora ili ih orezati jednom godišnje. Vole sunce ili laganu sjenu.

Pozicija: Sunce-Polusjena
Visina: Drvo ili grm
Širina: Drvo ili grm
Cvatnja: Svibanj-Lipanj
Otpornost: Zimootporne
Napomene: Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.