DIANTHUS CHEDDAR PINK / KARANFIL

4,00  (30,14 kn)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Dianthus gratianopolitanus je vrsta koja pripada obitelji Caryophyllaceae. Uobičajeni naziv Cheddar Pinks potječe od njegovog izvornog staništa Cheddar Gorge u Engleskoj.

Zeljasta je trajnica koja cvate od svibnja do lipnja. Ovi začinski cvjetovi s mirisom klinčića najbolje rastu na punom suncu u rahlim, dobro dreniranim, neutralnim do blago alkalnim tlima.

Podnosi laganu sjenu, osobito u poslijepodnevnim satima. Podnosi kratka sušna razdoblja, ali treba redovito zalijevanje tijekom dugotrajne suše.

Ova biljka je umjereno tolerantna na sol.

Dianthus najbolje raste na rahlim, dobro dreniranim tlima, otporan je na sušu i više preferira mjesta na punom suncu nego u polusjeni. Potaknite cvjetanje cijelo ljeto laganim podrezivanjem nakon što cvjetovi ocvatu.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.