DIANTHUS ZING ROSE / KARANFIL

4,00 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Duboki ružičasto crveni cvjetovi prekrivaju gustu, donekle uspravnu gomilu tamnozelenog, zimzelenog lišća. Svaka od 5 cvjetnih latica ima nazubljene rubove, izgledaju kao da su obrezane ružičastim škarama, otuda i zajednički naziv ‘Pinks’.

Ova će vrsta najjače cvjetati u rano ljeto s ponovnim cvjetanjem u jesen. U hladnijim godišnjim dobima lišće ove sorte ima tendenciju da poprimi ljubičasto-crvene tonove, a zatim ponovno pozeleni u proljeće.

Dianthus najbolje raste na rahlim, dobro dreniranim tlima, otporan je na sušu i više preferira mjesta na punom suncu nego u polusjeni. Potaknite cvjetanje cijelo ljeto laganim podrezivanjem nakon što cvjetovi ocvatu.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.