Zeleni pozdrav svima,

u vrijeme sezone, od ožujka do lipnja imamo povećan obim posla u vrtlariji (proizvodnja i pakiranje narudžbi) te je rok za slanje pošiljaka 5 radnih dana od uplate narudžbe.

ROKOVI DOSTAVE:
Nakon izvršene uplate, čim je proknjižena na našem žiro računu, sustav će Vas obavijestiti kako je narudžba u obradi.
Narudžbe pakiramo redosljedom njihova dolaska i uplata. Najkasnije 5 dana od uplate narudžba će biti spakirana i poslana prema Vašoj adresi.
Dan prije pakiranja i slanja mailom ćemo Vam poslati obavijest i račun za plaćene proizvode.

Pozdrav iz Kuće biljaka

GAILLARDIA FIRE WHEELS

24,00 kn

Opis

Sadnice u posudi promjera 12 cm.

 

Opis:

Potrebno joj je sunčano mjesto i dobra drenaža tla. Dobro podnosi sušu i tokom ljeta, iako se cijeli dan prži na direktnom suncu, ne zalijevamo.

Za poticanje cvatnje kidamo ocvale cvjetove. Kad latice opadnu a cvjetne se glavice u potpunosti osuše, trebamo pokupiti sjeme, no oprezno jer je središnji dio lagano bodljikav. Premda postoje jednogodišnje i višegodišnje gaillardije, kod obadviju se preporuča sakupiti sjeme, jer se trajnice znaju brzo povući. Privlači pčele i insekte u vrt te ju je osim lijepih izgleda cvjetova svakako i vrlo korisno imati na posjedu.

 

Napomena o izgledu sadnica u određeno godišnje doba:U rano proljeće trajnice i ukrasno bilje počinju sa vegetacijom.U ljeto  su  sadnice u punoj vegetaciji kao na posljednjoj slici u svakom oglasu.U jesen sadnice počinju žutjeti i ostajati bez lisne mase.

U zimskom periodu, sve do početka travnja trajnice i ukrasni grmovi su bez lisne mase, ovisno o vrsti, trajnice u potpunosti gube nadzemni dio.