HOSTA AUGUST MOON

4,65  (35,04 kn)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Sadnice u posudi promjera 13 cm.

 

Opis:

Nijansu mjenja iz zelene u nježno žutu ovisno o količini sunca, i godišnjem dobu.

Hosta ‘August Moon’ velika je Hosta koja ima cvijeće boje lavande. Visina je 60 do 65 cm, a rast je brz do srednji.

 

Hosta je otporna trajnica atraktivnih listova. Zahvaljujući mnogobrojnim kultivarima postala je vrlo traženom za sjenovite položaje u vrtu. Široki, srcoliki listovi dolaze u varijacijama zelene, sivoplave, žute ili bijele boje te žuto ili bijelo obrubljeni. Neki kultivari narastu do metra visine i više od metar i pol u širinu.

Cvjetovi bijele ili ljubičaste boje nalaze se na visokim stapkama koje izlaze iz središta rozetasta grma. Pojavljuju se, ovisno o kultivaru, od lipnja do listopada i traju nekoliko tjedana. Hosta nije zahtjevna biljka i dobro će uspijevati u svakom vrtnom tlu dobre propusnosti za vodu. Iako je biljka sjene, prijat će joj malo sunca na položajima koji su izloženi jutarnjem suncu.

 

Napomena o izgledu sadnica u određeno godišnje doba:U rano proljeće trajnice i ukrasno bilje počinju sa vegetacijom.U ljeto  su  sadnice u punoj vegetaciji kao na posljednjoj slici u svakom oglasu.

U jesen sadnice počinju žutjeti i ostajati bez lisne mase.

U zimskom periodu, sve do početka travnja trajnice i ukrasni grmovi su bez lisne mase, ovisno o vrsti, trajnice u potpunosti gube nadzemni dio.