-JERIHONSKA RUŽA / SELAGINELLA-

6,87  (51,76 kn)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Selaginella je pustinjska biljka koja raste na Bliskom Istoku i Srednjoj Americi. Ima slične karakteristike kao i Anastatica hierochuntica.
Za dugih razdoblja, ta biljka živi u pustinjskim regijama, raste i reproducira se kao i bilo koje druge biljka dok okolina više ne podržava adekvatnu egzistenciju.
Kada se to dogodi cvijeće i lišće gube vlagu i sušenje grana rotira prema centru, tvoreći okruglu loptu.
Povlače svoje korijenje iz tla i omogućuju pustinjskim vjetrovima da ih nose preko pustinje, dok jedan dan dođu u vlažno mjesto gdje mogu nastaviti rasti i širiti.
Lopta se zatim proširuje i ponovno otvara.
Čak i nakon 50 godina bez vode biljka će oživjeti, ne čudi što se ponekad zove “dinosaur biljka”.
Potpuno osušena ponovno će oživjeti i rasti ako je se stavi u vodu. Kad je suha skuplja se i postaje siva i krhka. Stavite je u vodu i ona će oporaviti svoju prirodnu zelenu boju i postati lijep, živi organizam.
Postavite ju u tanjurić ili zdjelicu vode 3 ili više dana, dok ne postane zelena i otvorena. Voda se mora često mijenjati. Dopustite da se biljka potpuno osuši nakon određenog perioda.

 

Napomena o izgledu sadnica u određeno godišnje doba:

U rano proljeće trajnice i ukrasno bilje počinju sa vegetacijom.

U ljeto  su  sadnice u punoj vegetaciji kao na posljednjoj slici u svakom oglasu.

U jesen sadnice počinju žutjeti i ostajati bez lisne mase.

U zimskom periodu, sve do početka travnja trajnice i ukrasni grmovi su bez lisne mase, ovisno o vrsti, trajnice u potpunosti gube nadzemni dio.