MALVA MOSHATA WHITE PERFECTION

4,75  (35,79 kn)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Sadnice u posudi promjera 12 cm.

 

Malva je vrtlarima poznata kao sljez, a dugo krasi naše vrtove i često se uzgaja u blizini zidova i ograda, ukrašavajući ih, jer raste više od drugih dekorativnih i cvjetnih kultura.

Snažna stabljika sljeza sadrži biljna vlakna, a teško ga je skinuti rukama. Zbog toga su biljke počele da rastu kao kultivirane da bi od njih dobile vlakna za grubo platno, torbe, i konopce.

Pored toga, sljez se odavno koristi za proizvodnju prirodnih boja raznih boja, a u mnogim zemljama se uzgaja kao ljekovita biljka.Listovi neke vrste malve u narodnoj medicini koriste se kao laksativ, a cvjetovi kao protuupalno sredstvo kod prehlade i protiv kašalja. Osušeni listovi i cvjetovi čuvaju se duže vrijeme, a koriste se za pripremu vitaminskih čajeva, koji takođe poboljšavaju probavu. Korištenjem alkoholne tinkture zračnih dijelova slada, možete obrisati kožu da spriječite pojavu prištića, a za masnu kožu pogodne su maske od svježe mljevenog lišća.

 

Napomena o izgledu sadnica u određeno godišnje doba

U rano proljeće trajnice i ukrasno bilje počinju sa vegetacijom.

U ljeto  su  sadnice u punoj vegetaciji kao na posljednjoj slici u svakom oglasu.

U jesen sadnice počinju žutjeti i ostajati bez lisne mase.

U zimskom periodu, sve do početka travnja trajnice i ukrasni grmovi su bez lisne mase, ovisno o vrsti, trajnice u potpunosti gube nadzemni dio.