MENTA / MENTHA SPEARMINT

3,42  (25,77 kn)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Metvica je aromatična biljka ili pokrivač iz obitelji Lamiaceae (metvica) porijeklom iz Europe. U svom prirodnom staništu raste na vlažnim poljima i rubovima ribnjaka ili jezera.

Ova uspravna trajnica uspijeva na punom suncu u dobro dreniranom vlažnom tlu, sa svijetlozelenim lišćem i izdancima. Može se razlikovati od ostalih metvica po gotovo bezdlačnim (golim) listovima koji su pričvršćeni za stabljiku s vrlo nepostojećom peteljkom (sjedećom).

Četvrtaste stabljike mogu se ukorijeniti gdje god dodirnu tlo, a također se šire rizomima.

Naširoko se koristi u kulinarske svrhe, a poznata je i kao jedna od najboljih metvica za okus. Koristite svježe ili osušene cvjetove i listove u čajevima, napitcima, želeima, sirupima, bombonima, sladoledima, jelima od janjetine i umaku od mente.

Najbolje ga je uzgajati u kontejneru jer se neobuzdano širi.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.