MONARDA FIREBALL

4,50  (33,91 kn)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Bergamot, Monarda didyma, ima prepoznatljive cvjetove, a svaki se sastoji od velikog broja zakrivljenih cjevastih cvjetova koji rastu iz središnje točke, stvarajući čupavu kupolu latica.

Ima dugu sezonu cvatnje, od ranog ljeta do rane jeseni, i cvjeta gotovo neprekidno ako se redovito orezuju ocvale cvjetne glavice. Lišće bergamota je aromatično, a listovi se ponekad beru za pot-pourri.

Na vlažnom tlu bergamot se može prilično brzo širiti tako da će se biljka možda trebati podijeliti svake tri godine. Njegovi cvjetovi izuzetno su privlačni pčelama. Monarda ‘Fireball’ nosi nevjerojatno duboke grimizne cvjetove, preko kompaktnih nakupina lišća. Otporan na plijesan, odličan je izbor za mješoviti zeljasti rub ili vrt s divljim životinjama.

Uzgajajte Monardu ‘Fireball’ na vlažnom, ali dobro dreniranom tlu na punom suncu ili u djelomičnoj sjeni.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.