PENNISETUM THUNBERGII

4,95  (37,30 kn)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Od sredine ljeta, Pennisetum thunbergii ‘Red Buttons’ proizvodi masu pernatih crveno-ljubičastih cvjetova koji vise na nježnim stabljikama.

Pennisetum thunbergii ‘Red Buttons’ savršen je za uzgoj u velikom, mješovitom rubu, a može se uzgajati i u loncima i kontejnerima. Za najbolje rezultate uzgajajte Pennisetum thunbergii ‘Red Buttons’ na punom suncu i vlažnom, dobro dreniranom tlu.

Uzgajani zbog svojih linearnih listova i pernatih klasova, Pennisetumi se koriste u mješovitim bordurama, a nakon rezanja obično se koriste u aranžmanima svježeg i suhog cvijeća. Najbolje rastu na vlažnom, ali dobro dreniranom, plodnom tlu na punom suncu. Do ranog proljeća odrežite odumrli rast, a zimi zaštitite od mraza suhim malčem.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.