RUDBECKIA DENVER DAISY

3,95  (29,76 kn)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Ova sorta srednje veličine daje velike zlatno-žute latice, crni tučak okružen velikim okom crvene boje mahagonija.

Cvate mjesecima na kompaktnoj grmolikoj biljci. Izuzetno za rezano cvijeće. Redovito uklanjanje ocvalih cvjetova uvelike će produžiti vrijeme cvatnje.

Sjemenske glavice imaju dobar zimski interes i mogu se koristiti u osušenim aranžmanima. Prilično otporna na sušu, nakon što se ustali.

Uzgajao Ernst Benary Seeds u znak obilježavanja 150. obljetnice Denvera, CO.

Lako se uzgaja u prosječno vlažnim, dobro dreniranim tlima na punom suncu. Najbolje na vlažnim, organski bogatim tlima. Tolerira vrućinu, sušu i širok raspon tala osim slabo dreniranih mokrih. Rudbekije se sade na cvjetne gredice, a koriste se i kao rezano cvijeće.

Nisu zahtjevne cvjetnice. Dobro uspijevaju na osunčanim i sjenovitim mjestima, ali dio dana trebaju biti izložene suncu. Na osunčanim terenima zahtijevaju češće zalijevanje tijekom sušnog perioda.

Cvjetaju od sredine ljeta do sredine rujna. Tijekom cvatnje ih je potrebno redovno rezati i uklanjati ocvale cvjetove kako bi što duže cvjetale i dale veći broj cvjetova.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.