-GLOKSINIJA VRTNA / ZIMOOTPORNO-

5,00 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Incarvillea D. Rose, obično poznata kao cvijet kineske trube, prekrasna je zeljasta trajnica koja stvara grudice s tamnozelenim lišćem s dubokim žilama i karakteristikama poput ljestava.

Od lipnja do kolovoza Incarvillea Delavayi nosi ove visoke uspravne stabljike koje nose zadivljujuće, velike cvjetove u obliku trube koje su ružičasto pink boje sa zlatno žutim grlima, prava ljepota koja se lijepo drži iznad tamnog lišća ispod.

Ova trajnica je dobra biljka koja se može saditi na gotovo svakom mjestu, vrsti vrta ili shemi sadnje. Uključujući posude što znači da se može posaditi na sunčanom balkonu ili u vrtu bez ikakve trave.

Incarvillea Delavayi njega:

Posadite Incarvillea Delavayi na sunčano, djelomično zasjenjeno područje u vrtu s vlažnim, dobro dreniranim tlom gdje savršeno uspijeva. Važno je održavati ovu trajnicu dobro zalijevanom i vlažnom. To što je otporna znači da ova biljka može preživjeti zimske mjesece, što je dobro za vrt koji nije potrebno održavati i vrtlare svih sposobnosti.

 

Incarvillea delavayi pripada porodici Bignoniaceae i jedna je od rijetkih trajnica iz te porodice. Najčešće su to drveće i grmovi, a njeni najpoznatiji predstavnisi su Catalpa i Campsis radicans.
Incarvillea delavayi zovu još i “Vrtna gloxinia” ili “Kineski Campsis”.
Najbolje uspjeva na sunčanom i polusjenovitom mjestu.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.