-VUČIKA 3 SADNICE / LUPINUS LULU MIX-

12,75  (96,06 kn)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12   3 SADNICE U PAKETU
Opis: LUPINUS LULU MIX JE PROIZVOD U KOJEM SE NALAZE 3 SADNICE VUČIKE/ LUPINUS U POSUDAMA FI12

Osim što svojim zamamnim bojama dekorativno uljepšava svaki vrt ili gredicu, ima i jednu izrazito korisnu karakteristiku.

Naime, u kvržicama na korijenju vučike žive simbiotske dušične bakterije, koje obogaćuju tlo dušikom. Zbog toga se vučika uzgaja i za tzv. zelenu gnojidbu.

Inače, zelena gnojidba je planirano unošenje određenih biljka u tlo kako bi se poboljšala njihova hranjivost, drenaža te smanjio negativan utjecaj suše.

Odlučite li da vučika postane dio vašeg vrta, nećete morati razmišljati o tome primaju li biljke u njezinoj okolini dovoljno hranjivih i zaštitnih tvari, već ćete neometano moći uživati u toplim proljetnim i ljetnim danima koji su pred nama, i to uz najljepši pogled.

 

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.