VUČIKA / LUPINUS LULU MIX

32,00 kn (4,25 €)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Sadnice u posudi promjera 12 cm.

 

Opis:

Osim što svojim zamamnim bojama dekorativno uljepšava svaki vrt ili gredicu, ima i jednu izrazito korisnu karakteristiku. Naime, u kvržicama na korijenju vučike žive simbiotske dušične bakterije, koje obogaćuju tlo dušikom. Zbog toga se vučika uzgaja i za tzv. zelenu gnojidbu.

Inače, zelena gnojidba je planirano unošenje određenih biljka u tlo kako bi se poboljšala njihova hranjivost, drenaža te smanjio negativan utjecaj suše.

Odlučite li da vučika postane dio vašeg vrta, nećete morati razmišljati o tome primaju li biljke u njezinoj okolini dovoljno hranjivih i zaštitnih tvari, već ćete neometano moći uživati u toplim proljetnim i ljetnim danima koji su pred nama, i to uz najljepši pogled.

 

Napomena o izgledu sadnica u određeno godišnje doba:U rano proljeće trajnice i ukrasno bilje počinju sa vegetacijom.U ljeto  su  sadnice u punoj vegetaciji kao na posljednjoj slici u svakom oglasu. 

U jesen sadnice počinju žutjeti i ostajati bez lisne mase.

U zimskom periodu, sve do početka travnja trajnice i ukrasni grmovi su bez lisne mase, ovisno o vrsti, trajnice u potpunosti gube nadzemni dio.