WISTERIA FRUCTICANS / GLICINIA

60,00 kn

Description

Sadnice u posudi promjera 117 cm.

Sadnice na posljednjoj fotografiji prikazuju primjerak sadnice u prodaji – fotografirano u fazi pune vegetacije.

 

Opis:

Glicinija je penjačica koja je vrlo snažna, otporna i izdržljiva na različite temperaturne uvjete, pa može bez problema podnijeti tešku zimu. Može rasti na suncu, ali i u polusjeni, u bilo kakvom tipu tla narasti vrlo brzo, čak i do 8 metara u dužinu.
Budući da rod Wisteria pripada porodici Fabaceae, odnosno mahunarkama, i glicinija nakon cvatnje stvara mnoštvo dugih tamnih mahuna u kojima se nalazi okruglo krupno, tamno sjeme.
Najljepše glicinije one su koje se redovito oblikuju.

Sve dok penjačica nije formirana, odnosno dok raste i stvara mrežu osnovnih grana, koje pokrivaju zid ili pergolu, uklanjamo samo grane koje smetaju.
No, kada smo formirali neku vrstu krošnje, tada je naš jedini posao dva puta godišnje skratiti mlade izboje (koji mogu narasti i duži od metra) na dužinu od 2-3 pupa. To je naravno mnogo posla, ali i jedini način da ovu robusnu penjačicu držimo pod kontrolom i osiguramo bujnu, bogatu cvatnju.

Napomena o izgledu sadnica u određeno godišnje doba:

U rano proljeće trajnice i ukrasno bilje počinju sa vegetacijom.

U ljeto  su  sadnice u punoj vegetaciji kao na posljednjoj slici u svakom oglasu.

U jesen sadnice počinju žutjeti i ostajati bez lisne mase.

U zimskom periodu, sve do početka travnja trajnice i ukrasni grmovi su bez lisne mase, ovisno o vrsti, trajnice u potpunosti gube nadzemni dio.