Zeleni pozdrav svima,

u vrijeme sezone, od ožujka do lipnja imamo povećan obim posla u vrtlariji (proizvodnja i pakiranje narudžbi) te je rok za slanje pošiljaka 5 radnih dana.

ROKOVI DOSTAVE:
Nakon izvršene uplate, čim je proknjižena na našem žiro računu, sustav će Vas obavijestiti kako je narudžba u obradi.
Narudžbe pakiramo redosljedom njihova dolaska i uplata. Najkasnije 5 dana od uplate narudžba će biti spakirana i poslana prema Vašoj adresi.
Dan prije pakiranja i slanja mailom ćemo Vam poslati obavijest i račun za plaćene proizvode.

Pozdrav iz Kuće biljaka

Pozdrav iz Kuće biljaka

Balončić / Platycodon

8,00 kn

Opis

Pakiranje: 30 sjemenki.

 

Balončić ( Platycodon grandiflorus ) je zeljasta trajnica iz porodice zvončića (Campanulaceae). Stabljike su uspravne, vitke, u gornjem dijelu razgranate. Obično narastu oko 60 cm visine. Korijen je mesnat, bijeli, dug do 20 cm, podsjeća na korijen peršina. Listovi su zeleni, jednostavni, ovalnog oblika i nazubljenih rubova. U bazalnom dijelu stabljike raspoređeni su pršljenasto po troje, na stabljici se nalaze nasuprotno i više su izduženi. Cvjetovi se razvijaju na vrhovima stabljika ili na dugačkim stapkama u gornjim pazušcima listova. Cvjetni pupoljak je napuhnut kao balončić, možda je upravo najzanimljiviji u toj fazi. Otvoreni cvjetovi su veliki, promjera oko 5 cm, zvjezdoliki, sastavljeni od pet latica prožetim žilicama i pet prašnika. Cvatu u srpnju i kolovozu. Plod je kapsula koja sadrži brojne smeđe sjemenke.