Zeleni pozdrav svima,

u vrijeme sezone, od ožujka do lipnja imamo povećan obim posla u vrtlariji (proizvodnja i pakiranje narudžbi) te je rok za slanje pošiljaka 5 radnih dana od uplate narudžbe.

ROKOVI DOSTAVE:
Nakon izvršene uplate, čim je proknjižena na našem žiro računu, sustav će Vas obavijestiti kako je narudžba u obradi.
Narudžbe pakiramo redosljedom njihova dolaska i uplata. Najkasnije 5 dana od uplate narudžba će biti spakirana i poslana prema Vašoj adresi.
Dan prije pakiranja i slanja mailom ćemo Vam poslati obavijest i račun za plaćene proizvode.

Pozdrav iz Kuće biljaka

Forzicija / Forsythia

10,00 kn

Opis

Pakiranje: 20 sjemenki.


Vjesnik proljeća sa žutim jednostrukim cvjetovima duguljastih latica veličine do 5 cm, koji prije listanja ispunjavaju 2 – 3 m visok listopadni grm sa dugim uspravnim ili blago ovješenim granama. 
Forzicija je skromnih zahtjeva, uspijeva na svakom dobrom vrtnom tlu, na suncu ili u polusjeni, iako na suncu i u rahlijoj zemlji bogatije cvate. 
Brzorastuća je biljka koja često podivlja u širinu i slabije cvate. Orezivanjem se potiče stvaranje mladih izbojaka koji sljedeće proljeće nose cvjetne pupove. Orežite je u proljeće, nakon cvatnje, prije nego započnu rasti mladi izboji. Odrežite do polovice prošlogodišnje ocvale grane iznad snažnog i zdravog pupa koji je okrenut van grma. Pregustu unutrašnjost grma možete prorijediti i odstraniti grane koje se križaju. Kao živicu isto je orezujete jednom godišnje i to nakon cvatnje, orežete li je još jednom tijekom ljeta, neće nikako ili će slabo cvasti.