Zeleni pozdrav svima,

u vrijeme sezone, od ožujka do lipnja imamo povećan obim posla u vrtlariji (proizvodnja i pakiranje narudžbi) te je rok za slanje pošiljaka 5 radnih dana od uplate narudžbe.

ROKOVI DOSTAVE:
Nakon izvršene uplate, čim je proknjižena na našem žiro računu, sustav će Vas obavijestiti kako je narudžba u obradi.
Narudžbe pakiramo redosljedom njihova dolaska i uplata. Najkasnije 5 dana od uplate narudžba će biti spakirana i poslana prema Vašoj adresi.
Dan prije pakiranja i slanja mailom ćemo Vam poslati obavijest i račun za plaćene proizvode.

Pozdrav iz Kuće biljaka

Lagerstroemia / Kineski jorgovan / Velvet

10,00 kn

Opis

Pakiranje: 10 sjemenki.Biljka porijeklom iz Kine, Japana i sjeverne Australije koja može da izraste do osam metara, a u našim uvjetima do tri metra. 
Kora je vrlo glatka, u osnovi je bež boje sa razlivenom crvenkastom i zelenkastom. Prošarana je tamnim linijama nepravilnog oblika, pa izgleda kao da biljka raste bez kore. 
Mlade grančice izrazito su četvorouglaste, a tamnozeleni listovi glatki, kožasti i elipsoidnog oblika, dok mladi izbojci imaju crvenkastu boju. U jesen listovi se preljvaju u narandžasto-crvenim i purpurnim nijansama.

Biljka je najdekorativnija u doba cvjetanja. Tada indijski jorgovan krase buketi atraktivnih cvijetova bijele, ljubičaste i crvene boje, kao i u različitim nijansama roze ili boje lavande. 
Pojavljuju se sredinom ljeta i cvjetaju do kasne jeseni. Cvijetovi su skupljeni u metličaste cvati koje mogu da dostignu dužinu i do 25 centimetara. Na jesen, poslje završetka cvjetanja, formiraju se interesantni tamni plodovi elipsoidnog oblika, koji ostaju na granama do proljeća.

Indijskom jorgovanu odgovaraju sunčana ili svijetla mjesta, kao i dobro drenirano, plodno zemljište koje je slabo kisele reakcije. Da bi biljka lijepo napredovala mjesto na kojem se nalazi trebalo bi da bude zaštićeno od hladnog vjetra. Na proljeće obavezno dodajte prihranu. 

Jedno je sigurno, ukoliko odaberete indijski jorgovan sigurno nećete da pogriješite, jer je riječ o veoma dekorativnoj biljci koja je jednostavna za održavanje.