Zeleni pozdrav svima,

u vrijeme sezone, od ožujka do lipnja imamo povećan obim posla u vrtlariji (proizvodnja i pakiranje narudžbi) te je rok za slanje pošiljaka 5 radnih dana od uplate narudžbe.

ROKOVI DOSTAVE:
Nakon izvršene uplate, čim je proknjižena na našem žiro računu, sustav će Vas obavijestiti kako je narudžba u obradi.
Narudžbe pakiramo redosljedom njihova dolaska i uplata. Najkasnije 5 dana od uplate narudžba će biti spakirana i poslana prema Vašoj adresi.
Dan prije pakiranja i slanja mailom ćemo Vam poslati obavijest i račun za plaćene proizvode.

Pozdrav iz Kuće biljaka

Kokotić / Delphinium Astolat

8,00 kn

Opis

Pakiranje: 10 sjemenki.

Rod Delphinium (porodica Ranunculaceae – žabnjaci) sadrži oko 250 vrsta jednogodišnjih i dvogodišnjih biljaka te trajnica pronađenih u prirodi, uglavnom u planinskim predjelima širom svijeta, osim Australije i polarnih regija. Delphinium se uzgaja zbog svojih prekrasnih cvjetova koji su sakupljeni u visoke cvjetne klasove prekrasnih blistavih boja od bijele preko nježno roze, crvene, ljubičaste, nježno plave pa sve do indigo plave.

Cvjetovi izgledom mogu biti plitko čaškasti, nekad su nalik kapici, jednostavni ili dupli, a sa stražnje strane imaju ostrugu nalik na ušiljenu kapicu vilenjaka. Većina ima vlaknasto ili mesnato korijenje, dok neki imaju gomoljasto. Prizemni listovi su dužine do 20 cm, nazubljenog ruba i plitko su ili duboko urezani na 3 – 5, a kod nekih i na 7 dijelova. Visoke vrste kokotića lijepo će izgledati u miješanim cvjetnim obrubima ili na okruglim cvjetnim gredicama gdje se mogu saditi kao zasebna skupina cvijeća koja će plijeniti poglede svojom posebnom ljepotom visokih rascvjetanih cvatova. Patuljaste vrste mogu se saditi u kamenjare. Sve vrste kokotića otporne su na zimske hladnoće.