Zeleni pozdrav svima,

u vrijeme sezone, od ožujka do lipnja imamo povećan obim posla u vrtlariji (proizvodnja i pakiranje narudžbi) te je rok za slanje pošiljaka 5 radnih dana.

ROKOVI DOSTAVE:
Nakon izvršene uplate, čim je proknjižena na našem žiro računu, sustav će Vas obavijestiti kako je narudžba u obradi.
Narudžbe pakiramo redosljedom njihova dolaska i uplata. Najkasnije 5 dana od uplate narudžba će biti spakirana i poslana prema Vašoj adresi.
Dan prije pakiranja i slanja mailom ćemo Vam poslati obavijest i račun za plaćene proizvode.

Pozdrav iz Kuće biljaka

Pozdrav iz Kuće biljaka

Surfinija / Mix

8,00 kn

Opis

Pakiranje: 50 sjemenki.


Surfinije uspješno uspijevaju na polusjenovitom i sunčanom mjestu zaštićenom od vjetra. Potrebno ih je saditi u specijalne supstrate za surfinije koji im osiguravaju idealne uvjete za uspješan rast i razvoj. Saditi odgovarajući broj sadnica u saksije (za saksiju duljine 60 cm dovoljne su 3 sadnice). Poželjna širina saksije je 20 cm, dubina 1 8 cm a duljina po vašem izboru.

Kada se sade u kombinaciji s drugim balkonskim cvijećem, potrebno je voditi računa o tome da imaju iste zahtjeve prema staništu, zalijevanju, gnojenju itd. Nakon sadnje biljku je potrebno obilno zaliti. U početku, dok surfinija ne naraste, nije preporučljivo obilno i često zalijevanje, jer su mlade biljke podložne truleži. Kasnije, kad biljke narastu, a posebno tijekom ljetnih mjeseci, zalijevanje mora biti svakodnevno.

Nakon sadnje biljaka potrebno je početi s gnojidbom specijalnim gnojivima za surfinije u početku jednom tjedno, a u periodu obilne cvatnje i dva puta, za tu svrhu.