Zeleni pozdrav svima,

u vrijeme sezone, od ožujka do kolovoza imamo povećan obim posla u vrtlariji (proizvodnja i pakiranje narudžbi) te je rok za slanje pošiljaka 5 radnih dana.

ROKOVI DOSTAVE:
Nakon izvršene uplate, čim je proknjižena na našem žiro računu, sustav će Vas obavijestiti kako je narudžba u obradi.
Narudžbe pakiramo redosljedom njihova dolaska i uplata. Najkasnije 5 dana od uplate narudžba će biti spakirana i poslana prema Vašoj adresi.
Dan prije pakiranja i slanja mailom ćemo Vam poslati obavijest i račun za plaćene proizvode.

Pozdrav iz Kuće biljaka

Mongolska borovnica / Amelanchier Alnifolia

10,00 kn

Opis

Pakiranje: 10 sjemenki.

Šib ili saskaton, mongolska borovnica lat. Amelanchier alnifolia, predstavlja neuobičajenu vrstu voća koja posljednjih godina doživljava sve veću popularnost. Naziv saskaton (‘Saskatoon’) pretpostavlja se da dolazi od skraćenog naziva za plod tipa bobice od starosjedilačkih naroda Amerike. Latinska nomenklatura je manje jasna, odnosno porijeklo Amelanchier je nesigurno, iako je to naziv koji francuzi koriste za biljku, a alnifolia znači olistala joha. Prirodno stanište saskatona su hladni dijelovi Sjeverne Amerike, i ova biljka je predstavljala glavni izvor hrane za domorodce i naseljenike. Do prije jednog desetljeća ova vrsta je rasla samo u prirodi, ali su uzgajivači postali zainteresirani za njen uzgoj u komercijalne svrhe. Na engleskom jeziku za ovu vrstu se još koriste sljedeći nazivi: ‘Serviceberry’, ‘Juneberry’, i ‘Shadbush’. Pripada porodici Rosaceae., ista familija kao jabuke, šljive i trešnje.