fbpx
Pričekajte..

Pravila privatnosti

Općenito

Uvjeti poslovanja utvrđuju postupak izrade narudžbe putem internet stranice, načina plaćanja, dostave i reklamacije.

Naručitelj (kupac) je odgovoran za točne i potpune podatke prilikom izrade narudžbe.

Prihvaćanjem narudžbe izrađene na internet stranici www.planthouse.hr kupac prihvaća uvjete poslovanja navedene u sekciji „Uvjeti poslovanja“

Uvjeti poslovanja podložni su izmjenama sukladno izmjeni zakonskih propisa vezanih uz djelatnost ili izmjeni načina poslovanja Prodavatelja.

Prodavatelj

Kuća biljaka / Planthouse.hr

OIB: 46306577421   MIBPG: 231684

Naručitelj

Naručitelj je svaka punoljetna osoba koja izvršava narudžbu putem internet stranice www.planthouse.hr

Način poslovanja

Kuća biljaka, www.planthouse.hr je isključivo internet trgovina objavljena na internet stranici www.planthouse.hr

Proizvode dostavljamo putem dostavne službe direktno iz proizvodnje na adresu kupca i nije moguće osobno preuzimanje.

Mail komunikacija

Ne izrađujemo projekte krajobraznog uređenja , ne isporučujemo svoje proizvode drugačije nego je naznačeno u uvjetima i ne isporučujemo pakete koji su manji od minimalne narudžbe, te iz gore navedenih razloga na takve upite ne odgovaramo.

Zbog obveza u proizvodnji, pripreme i slanja paketa molimo Vas da upite putem e-maila koristite isključivo na način da u subjekt e-maila upišete broj svoje narudžbe.

Sve informacije vezane uz minimalnu narudžbu, dostupnost naših proizvoda kao i savjeti o njezi, položaju i zahtjevima pojedinih kultivara nalaze se na našoj internet stranici u sekciji često postavljena pitanja“ i „Uvjeti poslovanja“

Minimalno propisani iznosi narudžbi

Minimalno propisani iznosi narudžbi odnose se na pismovne pošiljke te paket pošiljke.

Minimalni iznos za narudžbe pakirane u pismovnu pošiljku iznose 50,00 kn. Prilikom narudžbi ispod minimalno propisane narudžbe za pismovnu pošiljku internet trgovina obavijestiti će Naručitelja o minimalnom iznosu narudžbe.

Minimalni iznos narudžbe pakirane u paket pošiljku iznosi 100,00 kn. Prilikom narudžbi ispod minimalno propisane narudžbe za paket pošiljku internet trgovina obavijestiti će Naručitelja o minimalnom iznosu narudžbe

Točnost sadržaja

Na internet stranici www.planthouse.hr svakodnevno radimo na unaprijeđenju količine sadržaja, informacija i fotografijama.

Uvijek nastojimo voditi brigu o točnosti informacija.

Moramo napomenuti da može doći do određenog, minimalnog odstupanja u visini i količini zelene mase jer je svaka sadnica jedinka za sebe.

Sadnice su slikane u vrijeme vegetacije i uzmite u obzir da su pojedine vrste listopadne ili gomoljaste.

Sadnice poput Božura, Kurkuma, Rubusa, Rabarbare, Đumbira, Ljiljana i dr., i nekih trajnica u zimskom periodu gube svoj nadzemni dio i „spavaju zimski san“.

 

Dostupnost proizvoda

Svakodnevno ažuriramo internet stranicu i svi proizvodi objavljeni na istoj su dostupni i slobodni za prodaju.

Ukoliko se radi o većoj količini jedinki iste vrste i nemamo na stanju dovoljnu količinu za isporuku Naručitelja obavještavamo putem e-maila.

Rezervacije proizvoda nisu moguće.

Pakiranje proizvoda

Proizvode (sadnice) pakiramo ručno, u kartonsku ambalažu i posebno ih zaštićujemo. U ljetnom periodu i za vrijeme visokih temperatura sadnice zaštićujemo „vezanjem“, u vrijeme jeseni, zime i proljeća sadnice zaštićujemo slamom.

Cijene

Sve cijene su prikazane u hrvatskim kunama.

Narudžbe

Proizvode našeg OPG-a moguće je naručiti isključivo putem internet stranice www.planthouse.hr

Narudžbe se vrše odabirom proizvoda putem internet trgovine i njihove količine, upoznavanjem sa uvjetima poslovanja, unošenjem osobnih podataka, adrese te kontakt broja.

Narudžbu je potrebno potvrditi.

Plaćanje

Proizvode prodavatelja moguće je platiti na sljedeće načine:

  • Uplatom po predračunu na žiro račun Prodavatelja

 

Plaćanje po predračunu na poslovni račun

Plaćanje na poslovni račun obavlja se nakon potvrde narudžbe.

Dostava i cijene isporuke

Sadnice prikupljamo netom prije pakiranja narudžbe. Praksa pripreme i slanja pošiljaka je početkom radnog tjedna ( ponedjeljak i utorak).

Pošiljke dostavlja Hrvatska pošta, usluga e-paket, rok isporuke 2-3 radna dana.

Cjenik dostave:

1.Pismovna pošiljka: Plaćanje na poslovni račun: Cijena dostave  iznosi 23,00 kn.

2.Paket: Plaćanje na poslovni račun: Cijena dostave pošiljke prilikom plaćanja na poslovni račun iznosi 45,00 kn. bez dodatnih troškova, neovisno o količini i težini.

Reklamacije

Svi proizvodi koji su u ponudi na internet stranici www.planthouse.hr su vlastita proizvodnja.

Naručitelj (kupac) je dužan educirati se kakvog je izgleda jedinka koju naručuje u određeno godišnje doba (listopadne, gomoljaste…)

Reklamaciju je Naručitelj (kupac) dužan podnijeti odmah prilikom primitka pošiljke ili najkasnije 15 dana od dana primitka pošiljke e-mailom na adresu info@planthouse.hr , ili poštom preporučeno na adresu sjedišta Prodavatelja sa svim relevantnim razlozima reklamacije, fotografijama, brojem narudžbe ili kopijom računa izdanog od Prodavatelja.

Razlozi reklamacije Naručitelja i rješavanje reklamacija:

Sadnica je oštećena prilikom dostave, primljena sadnica nije vrsta biljke koja je naručena, nedostatna pošiljka.

Sadnice koje su na fotografijama uz proizvod, označene vodenim žigom  predstavljaju primjer sadnice koja se nalazi u ponudi , a fotografije sadnica sa pretraživača prikazuju odrasli kultivar i/ili boju cvijeta i formu odrasle jedinke kako bi Naručitelju prikazali izgled biljke u odraslom stadiju i pomogli u odluci odabira vrste ovisno o položaju i dimenzijama.

Moramo napomenuti da može doći do određenog, minimalnog odstupanja u visini sadnice i količini zelene mase jer je svaka sadnica jedinka za sebe.

Sadnice su slikane u vrijeme vegetacije i uzmite u obzir da su pojedine vrste listopadne ili gomoljaste.

Sadnice poput Božura, Kurkuma, Rubusa, Rabarbare, Đumbira, Ljiljana i dr., i nekih trajnica u zimskom periodu gube svoj nadzemni dio.

Reklamacije na količinu lisne mase u doba jeseni, zime i ranog proljeća ne uvažavamo.

Ukoliko je Naručitelj primio pošiljku sa oštećenim proizvodom/ima, dužan je o istom izričito na dan dostave obavijestiti Prodavatelja e-mailom na adresu info@planthouse.hr ,te dostaviti fotografiju oštećenog/ih proizvoda, te će Prodavatelj nove proizvode(sadnice) dostaviti Naručitelju u najkraćem mogućem roku ili u prvom terminu slanja pošiljaka bez ikakvih dodatnih troškova za Naručitelja.

U slučaju ostalih reklamacija Naručitelj je dužan obavijestiti Prodavatelja e-mailom na adresu info@planthouse.hr te Naručitelj snosi troškove povrata pošiljke.

U slučaju povrata pošiljke ista mora biti pakirana te proizvodi zaštićeni od strane Naručitelja na isti način kako ih je spakirao Prodavatelj te poslana poštom preporučeno na adresu navedenu na adresnici Pošiljatelja.

Na dan primitka pošiljke pred dostavljačem se pregledava pošiljka vraćena od strane Naručitelja, te se u slučaju nedostataka sastavlja službeni zapisnik o čemu se obaviještava Naručitelj.

U slučaju povrata paketa od strane Naručitelja a nakon prihvaćene reklamacije i dostavljenog povrata Prodavatelj će izvršiti uplatu na račun Naručitelja.

 

 Zaštita potrošača

Sukladno  Zakona o zaštiti potrošača  obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti na

e-mail adresu: info@planthouse.hr

Odgovor na Vaš prigovor dužni smo vratiti najkasnije 15 dana od dana primitka.

 

Zaštita osobnih podataka

Registracijom ili narudžbom na internet stranici www.planthouse.hr dajete suglasnost Prodavatelju OPG Mario Bel da prikuplja i obrađuje podatke navedene u registracijskom obrascu i obrascu narudžbe u mjeri potrebnoj za realizaciju ugovornog odnosa odnosno isporuku naručene robe.

Naručitelj putem internet stranice www.planthouse.hr  u svakom trenutku može povući svoju suglasnost za raspolaganjem i obradom podataka ostavljenim u obrascima registracije u cijelosti.

Na vlastiti zahjev, naručitelj ili registirani korisnik može zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ostavljenih pri registraciji na stranici www.planthouse.hr

Internet stranica www.planthouse.hr obvezan je zaštititi osobne podatke Naručitelja tako da prikuplja samo podatke koji su nužni za ispunjenje obveza. Svi podaci o korisnicima čuvaju se isključivo kod Prodavatelja te koriste isključivo za dostavu pošiljke i u slučaju registracije o slanju promotivnih pogodnosti za Naručitelja i/ili noviteta u proizvodnji.

Autorska pravo

Tekstovi i fotografije označene vodenim žigom vlasništvo su stranice www.planthouse,.hr,  te je bez pisanog odobrenja vlasnika zabranjeno kopiranje i distribuiranje sadržaja, osim direktnim dijeljenjem sa stranice vlasnika, a putem opcije share na društvene mreže.

 

 

Kolačići

Internet stranica www.planthouse.hr koristi tzv. „kolačiće“. Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene u memoriji Vašeg uređaja putem Vašeg preglednika. Oni pohranjuju određene informacije (npr. korišteni jezik ili postavke stranice) koje Vaš pretraživač može (ovisno o vijeku trajanja kolačića) ponovno nama prenijeti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našoj web stranici.
Mi koristimo dvije kategorije kolačića: (1) funkcionalne kolačiće, bez kojih bi funkcionalnost naše web stranice bila smanjena i (2) dodatne kolačiće koji se koriste za analizu web stranice i u marketinške svrhe.

Dodatne kolačiće koristimo samo s Vašom prethodnom privolom. Pri Vašoj prvoj posjeti našoj web stranici, pojavit će se obavijest koja će od Vas zatražiti privolu za postavljanje dodatnih kolačića . U slučaju da ste dali Vašu privolu, smještamo kolačić na Vaše računalo, a oglas se neće više pojavljivati dok je kolačić aktiviran. Nakon isteka vijeka trajanja kolačića, ili ako kolačić aktivno izbrišete, oglas će se ponovno pojaviti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našoj web stranici, te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole.
Naravno, našu web stranicu možete koristiti i bez postavljanja kolačića. U bilo kojem trenutku možete u Vašem pregledniku podesiti ili u potpunosti deaktivirati korištenje kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničene funkcionalnosti ili negativno utjecati na pristupačnost naše web stranice.
Na našoj web stranici koristimo Google Analytics, uslugu web analize tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države („Google“).  Google u naše ime analizira Vaše korištenje naše web stranice. Informacije koje Google prikupi vezane uz Vaše korištenje naše web stranice (npr. polazni URL, naše stranice koje ste posjetili, preglednik koji ste koristili, Vaše postavke jezika, Vaš operacijski sustav, razlučivost Vašeg prikaza) prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u, gdje se pohranjuju i analiziraju. Nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku.   Podaci o Vašem korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP adresom. Nadalje, Google je certificiran pod EU-SAD Štitom privatnosti, koji osigurava da se na obradu podataka od strane Googlea u Americi primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka.
Dodatni kolačići vezani su uz usluge Google Remarketing. Google Remarketing je značajka programa Google AdWords koja tvrtki omogućuje prikazivanje oglasa korisnicima interneta koji su prethodno boravili na internetskoj stranici tvrtke. Integracija Googleovog remarketinga stoga omogućuje tvrtki stvaranje korisničkih oglašavanja i time prikazuje relevantne oglase zainteresiranim korisnicima interneta.
Operativna tvrtka usluge Google Remarketing je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, United States.
Svrha Googleovog remarketinga je umetanje oglašavanja relevantnih za interes. Google Remarketing omogućuje nam prikazivanje oglasa na Google mreži ili na drugim web stranicama koje se temelje na individualnim potrebama i odgovaraju interesima korisnika interneta.
Google Remarketing postavlja kolačić na informacijski sustav podnositelja podataka. Postavljanjem kolačića Google omogućuje prepoznavanje prethodnih posjetitelja naše web stranice koji mogu vidjeti naše oglase dok pregledavaju druge web-lokacije koje su dio Google prikazivačke mreže ili dok na Googleu pretražuju pojmove povezane s vašim proizvodima ili uslugama.
Svakim posjetom internetske stranice na kojoj je usluga integrirana Googleovim remarketingom, web preglednik osobe koja je podnositelj podataka automatski se identificira s Googleom. Tijekom ovog tehničkog postupka Google prima osobne podatke, kao što je IP adresa ili ponašanje pretraživanja korisnika, koje Google koristi, između ostalog, za umetanje relevantnih oglasa.
Kolačić se koristi za pohranu osobnih podataka, npr. internetske stranice koje je posjetio podnositelj podataka. Svaki put kad posjetite naše internetske stranice, osobni podaci, uključujući IP adresu internetskog pristupa koji koristi podnositelj podataka, prenose se Googleu u Sjedinjene Američke Države. Ovi osobni podaci pohranjuje Google u Sjedinjenim Američkim Državama. Google može prenijeti ove osobne podatke prikupljene tehničkim postupkom trećim stranama.
Vašu privolu za web analizu možete povući u bilo kojem trenutku, tako što ćete preuzeti i instalirati dostupni Googleov dodatak za preglednik ili možete urediti Vaše privole, pri čemu se umeće opt-out kolačić. Obje mogućnosti sprječavaju web analizu tako dugo dok koristite pretraživač na kojem je instaliran dodatak i dok ne izbrišete opt-out kolačić.
Više informacija o Google Analyticsu dostupno je u Uvjetima korištenja Google Analyticsa, u Smjernicama za zaštitu privatnosti podataka Google Analyticsa i u Googleovoj Izjavi o privatnosti.
Osim Google Analyticsa i Remarketinga, kako bismo prikazivali sadržaj koji je relevantan za svakog korisnika osobno, te time unaprijedili korisničko iskustvo na našoj web stranici koristi se i Facebook pixel. Facebook pixel omogućava nam da saznamo više o načinu na koji naši koriste koriste naše internetske stranice, te da oglase prikazujemo onima koje najviše zanimaju.
Svakim posjetom internetske stranice na kojoj je usluga integrirana Facebook pixelom, web preglednik osobe koja je podnositelj podataka automatski se identificira s Facebookom. Tijekom ovog tehničkog postupka Facebook prima osobne podatke, kao što je IP adresa ili ponašanje pretraživanja korisnika, koje Facebook koristi, između ostalog, za umetanje relevantnih oglasa.
Više informacija o Facebook Pixelu dostupno je u Uvjetima korištenja Facebook Pixela , u Smjernicama za zaštitu privatnosti podataka Facebook Pixela , i u Pravilima za dobivanje pristanka za kolačiće za aplikacije i stranice.

 

Rješavanje sporova

Za sve što nije regulirano Općim uvjetima poslovanja primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima i pravo Republike Hrvatske.

 

Opći uvjeti poslovanja objavljeni su na internet stranici www.planthouse.hr 01.10.2019.. godine.

0
0
Košarica
Vaša košara je praznaVratite se u trgovinu
Calculate Shipping