fbpx
Pričekajte..

Uvjeti poslovanja

I. Općenito

Uvjeti poslovanja utvrđuju postupak izrade narudžbe putem internet stranice, načina plaćanja, dostave i reklamacije.

Naručitelj (kupac) je odgovoran za točne i potpune podatke prilikom izrade narudžbe.

Prihvaćanjem narudžbe izrađene na internet stranici www.planthouse.hr kupac prihvaća uvjete poslovanja navedene u sekciji „Uvjeti poslovanja“

Uvjeti poslovanja podložni su izmjenama sukladno izmjeni zakonskih propisa vezanih uz djelatnost ili izmjeni načina poslovanja Prodavatelja.

 

II.Prodavatelj

OPG Kuća biljaka – Planthouse.hr

 

III.Naručitelj

Naručitelj je svaka punoljetna osoba koja izvršava narudžbu putem internet stranice www.planthouse.hr

 

IV.Način poslovanja

Vlasnik internet stranice www.planthouse.hr je isključivo internet trgovina objavljena na internet stranici www.planthouse.hr i nema mogućnosti kupovine na našoj adresi.

Proizvode dostavljamo putem dostavne službe direktno iz proizvodnje na adresu kupca i nije moguće osobno preuzimanje.

 

V.Mail komunikacija

Ne izrađujemo projekte krajobraznog uređenja , ne isporučujemo svoje proizvode drugačije nego je naznačeno u uvjetima i ne isporučujemo pakete koji su manji od minimalne narudžbe, te iz gore navedenih razloga na takve upite ne odgovaramo.

Sve informacije vezane uz minimalnu narudžbu, dostupnost naših proizvoda kao i savjeti o njezi, položaju i zahtjevima pojedinih kultivara nalaze se na našoj internet stranici u sekciji često postavljena pitanja“ i „Uvjeti poslovanja“

 

VI.Minimalno propisani iznosi narudžbi

Minimalno propisani iznosi narudžbi odnose se na pismovne pošiljke te paket pošiljke.

Minimalni iznos za narudžbe pakirane u pismovnu pošiljku iznose 7.00€. Prilikom narudžbi ispod minimalno propisane narudžbe za pismovnu pošiljku internet trgovina obavijestiti će Naručitelja o minimalnom iznosu narudžbe.

Minimalni iznos narudžbe pakirane u paket pošiljku iznosi 15.00€.       Prilikom narudžbi ispod minimalno propisane narudžbe za paket pošiljku internet trgovina obavijestiti će Naručitelja o minimalnom iznosu narudžbe.

 

VII.Odluka o maksimalnoj vrijednosti narudžbe za plaćanje pri preuzimanju pošiljke

Sve narudžbe sjemena koje su u iznosu većem od 46.00€ moguće je platiti isključivo plaćanjem po predračunu.

Sve narudžbe paketnih pošiljaka koje su u iznosu većem od 66.00€ moguće je platiti isključivo plaćanjem po predračunu.

 

VIII.Točnost sadržaja

Na internet stranici www.planthouse.hr svakodnevno radimo na unaprjeđenju količine sadržaja, informacija i fotografijama.

Uvijek nastojimo voditi brigu o točnosti informacija.

Moramo napomenuti da može doći do određenog, minimalnog odstupanja u visini i količini zelene mase jer je svaka sadnica jedinka za sebe.

Sadnice su slikane u vrijeme vegetacije i uzmite u obzir da su pojedine vrste listopadne ili gomoljaste.

Sadnice poput Božura, Kurkuma, Rubusa, Rabarbare, Đumbira, Ljiljana i dr., i nekih trajnica u zimskom periodu gube svoj nadzemni dio i „spavaju zimski san“. Trajnice su biljke kojima se nadzemni dio (vegetacija) u jesen orezuje do tla, prezimljavaju korijenovim sustavom i sa proljećem kreću sa vegetacijom.  

 

IX.Dostupnost proizvoda

Svakodnevno ažuriramo internet stranicu i svi proizvodi objavljeni na istoj su dostupni i slobodni za prodaju.

Ukoliko se radi o većoj količini jedinki iste vrste i nemamo na stanju dovoljnu količinu za isporuku Naručitelja obavještavamo putem e-maila.

Rezervacije proizvoda nisu moguće.

 

X.Pakiranje proizvoda

Proizvode (sadnice) pakiramo ručno, u kartonsku ambalažu i posebno ih zaštićujemo. U ljetnom periodu i za vrijeme visokih temperatura sadnice zaštićujemo „vezanjem“, u vrijeme jeseni, zime i proljeća sadnice zaštićujemo slamom.

Proizvode (sjeme) čistimo, brojimo i pakiramo ručno u papirnate kandit vrećice te plombiramo zakonom propisanom deklaracijom sa nazivom vrste/sorte te podatcima o proizvođaču.

 

XI.Cijene

Sve cijene su prikazane u Eurima i u iste je uključen PDV.

 

XII.Narudžbe

Proizvode našeg OPG-a moguće je naručiti isključivo putem internet stranice www.planthouse.hr

Narudžbe se vrše odabirom proizvoda putem internet trgovine i njihove količine, upoznavanjem sa uvjetima poslovanja, unošenjem osobnih podataka, adrese te kontakt broja.

Narudžbu je potrebno potvrditi.

 

XIII.Plaćanje

Proizvode prodavatelja moguće je platiti na sljedeće načine:

  • Uplatom po predračunu na žiro račun Prodavatelja
  • Uplatom pri preuzimanju pošiljke, dostavljaču

Plaćanje po predračunu na poslovni račun

Plaćanje na poslovni račun obavlja se nakon potvrde narudžbe po želji Naručitelja ili prelaskom praga iznosa narudžbe za isporuku proizvoda prilikom preuzimanja ( minimalna narudžba, Uvjeti načina plaćanja).

Narudžbe sa opcijom plaćanja na poslovni račun važe 5 dana od dana zaključenja narudžbe, nakon toga iste se storniraju i smatraju nevažećima.

 

XIV.Dostava i cijene isporuke

Sadnice prikupljamo netom prije pakiranja narudžbe.

Pošiljke dostavlja GLS dostavna služba.

 

XV.Cjenik dostave

1.Pismovna pošiljka: Plaćanje na poslovni račun/Plaćanje pri preuzimanju: Cijena dostave iznosi 5.75€ bez dodatnih troškova, a pošiljku dostavlja GLS dostavna služba.

2.Paket: Plaćanje na poslovni račun/Plaćanje pri preuzimanju: Cijena dostave pošiljke iznosi 7.64 € bez dodatnih troškova i dostavlja ga GLS dostavna služba.

Svi proizvodi koji su u ponudi na internet stranici www.planthouse.hr su vlastita proizvodnja.

Naručitelj (kupac) je dužan educirati se kakvog je izgleda jedinka koju naručuje u određeno godišnje doba (listopadne, gomoljaste…)

 

 

 XVI.Reklamacije Naručitelja i rješavanje reklamacija:

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori izjavljuju se u pisanoj formi putem elektroničke pošte na info@planthouse.hr te trebaju sadržavati sljedeće podatke:

  1. Broj narudžbe i/ili broj izdanog računa
  2. Ime i prezime kupca
  3. Razlog i opis Reklamacije
  4. Fotografije koje potkrjepljuju razlog i opis reklamacije

Nepotpune Reklamacije nismo dužni uzeti u obzir.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke.

Kupac je dužan pregledati isporučeni paket i evidentirati oštećenja i/ili nedostatke pošiljke(narudžbe) u roku od 24 sata nakon preuzete pošiljke te oštećenja ili nedostatke prijaviti na e-mail adresu info@planthouse.hr.

U slučaju opravdane reklamacije provodi se reklamacijski postupak. Ukoliko se radi o oštećenju isporučenih proizvoda kupac šalje proizvode  na trošak Prodavatelja kurirskom službom GLS. (Kuća biljaka poslati će nalog GLS dostavnoj službi da na adresi Primatelja/Kupca prikupi reklamiranu pošiljku koja mora biti spakirana u istu ambalažu, na isti način na koji je pošiljku Primatelj/Kupac primio.

U slučaju ostalih reklamacija Naručitelj je dužan obavijestiti Prodavatelja e-mailom na adresu info@planthouse.hr te Naručitelj/Kupac snosi troškove povrata pošiljke.

U slučaju povrata paketa od strane Naručitelja, a nakon prihvaćene reklamacije i dostavljenog povrata Prodavatelj će izvršiti uplatu na račun Naručitelja.

Reklamacije na količinu lisne mase u doba jeseni, zime i ranog proljeća ne uvažavamo.

Trajnice su biljke kojima se u jesen orezuje nadzemni dio do tla i prezimljavaju korijenovim sustavom.

Biljke su živa bića i njihov izgled nikako ne može biti jedinstven te ovisi o godišnjem dobu i uvjetima uzgoja. Svaki proizvod koji je u ponudi ove internet trgovine ima svoju realnu fotografiju prosječnog predstavnika u fazi vegetacije koja prikazuje kakav će proizvod kupac zaista primiti i nekoliko fotografija koje prikazuju kakva biljka može biti ukoliko se održava na pravilan način. Uz svaki proizvod nalazi se ikona „IZGLED SADNICA“ gdje je realnim fotografijama i opisima objašnjeno kako koja sadnica izgleda u određeno godišnje doba, posebno doba van vegetacijske sezone(jesen-zima), kao i uz Opis svakog proizvoda.

 

 XVII.Zaštita potrošača

Sukladno  Zakona o zaštiti potrošača  obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti na

e-mail adresu: info@planthouse.hr ili preporučenom poštom na adresu sjedišta:

OPG Kuća biljaka

Ljudevita Posavskog 53

31000 Osijek

Odgovor na Vaš prigovor dužni smo vratiti najkasnije 15 dana od dana primitka.

 

 

XVIII.Zaštita osobnih podataka

Registracijom ili narudžbom na internet stranici www.planthouse.hr dajete suglasnost Prodavatelju da prikuplja i obrađuje podatke navedene u registracijskom obrascu i obrascu narudžbe u mjeri potrebnoj za realizaciju ugovornog odnosa odnosno isporuku naručene robe.

Naručitelj putem internet stranice www.planthouse.hr  u svakom trenutku može povući svoju suglasnost za raspolaganjem i obradom podataka ostavljenim u obrascima registracije u cijelosti.

Na vlastiti zahjev, naručitelj ili registirani korisnik može zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ostavljenih pri registraciji na stranici www.planthouse.hr

Kuća biljaka – Planthouse.hr obvezan je zaštititi osobne podatke Naručitelja tako da prikuplja samo podatke koji su nužni za ispunjenje obveza. Svi podaci o korisnicima čuvaju se isključivo kod Prodavatelja te koriste isključivo za dostavu pošiljke i u slučaju registracije o slanju promotivnih pogodnosti za Naručitelja i/ili noviteta u proizvodnji.

 

XIX.Autorsko pravo

Tekstovi i fotografije označene vodenim žigom vlasništvo su stranice www.planthouse.hr  te je bez pisanog odobrenja vlasnika zabranjeno kopiranje i distribuiranje sadržaja, osim direktnim dijeljenjem sa stranice vlasnika, a putem opcije share na društvene mreže.

 

XX.Zakon o sprječavanju unošenja i širenja stranih te invazivnih stranih vrsta i upravljanju njima

Zakon o sprječavanju unošenja i širenja stranih te invazivnih stranih vrsta i upravljanju njima možete pročitati na linku: ZAKON

 

XXI. Jednostrani raskid ugovora

Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora u slučaju iz čl. 86. Zakona o zaštiti potrošača.

Da bi Korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti OPG Kuća biljaka o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na OPG Kuća biljaka, Sunčana 21, 31214 Korog) ili elektroničkom poštom na adresu: info@planthouse.hr , u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani  obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Također, obrazac za jednostrani raskid Ugovora Korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju OPG Kuća biljaka  bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom  raskidu Ugovora elektroničkom poštom. Obrazac preuzmite OVDJE.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je Korisniku ili trećoj osobi koju je Korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed.

Ako Korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada OPG Kuća biljaka zaprimi Korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je Korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je Korisnik izvršio uplatu. U slučaju da Korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca OPG Kuća biljaka može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu OPG Kuća biljaka, Sunčana 21, 31214 Korog bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je OPG Kuća biljaka uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe Korisnik mora snositi sam.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 

 

XXI.1ISKLJUČENJE PRAVA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Prema Članku 86., stavku 4., Zakona o zaštiti potrošača, potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

– predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

 

 

XXI.2 ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

OPG Kuća biljaka odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Repubilike Hrvatske  posebice Zakona o obveznim odnosima.

 

 

XXII. ODBIJANJE PREUZIMANJA

Ukoliko kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

 

XXIII.Kolačići

Internet stranica www.planthouse.hr koristi tzv. „kolačiće“. Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene u memoriji Vašeg uređaja putem Vašeg preglednika. Oni pohranjuju određene informacije (npr. korišteni jezik ili postavke stranice) koje Vaš pretraživač može (ovisno o vijeku trajanja kolačića) ponovno nama prenijeti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našoj web stranici.
Mi koristimo dvije kategorije kolačića: (1) funkcionalne kolačiće, bez kojih bi funkcionalnost naše web stranice bila smanjena i (2) dodatne kolačiće koji se koriste za analizu web stranice i u marketinške svrhe.

Dodatne kolačiće koristimo samo s Vašom prethodnom privolom. Pri Vašoj prvoj posjeti našoj web stranici, pojavit će se obavijest koja će od Vas zatražiti privolu za postavljanje dodatnih kolačića . U slučaju da ste dali Vašu privolu, smještamo kolačić na Vaše računalo, a oglas se neće više pojavljivati dok je kolačić aktiviran. Nakon isteka vijeka trajanja kolačića, ili ako kolačić aktivno izbrišete, oglas će se ponovno pojaviti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našoj web stranici, te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole.
Naravno, našu web stranicu možete koristiti i bez postavljanja kolačića. U bilo kojem trenutku možete u Vašem pregledniku podesiti ili u potpunosti deaktivirati korištenje kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničene funkcionalnosti ili negativno utjecati na pristupačnost naše web stranice.
Na našoj web stranici koristimo Google Analytics, uslugu web analize tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države („Google“).  Google u naše ime analizira Vaše korištenje naše web stranice. Informacije koje Google prikupi vezane uz Vaše korištenje naše web stranice (npr. polazni URL, naše stranice koje ste posjetili, preglednik koji ste koristili, Vaše postavke jezika, Vaš operacijski sustav, razlučivost Vašeg prikaza) prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u, gdje se pohranjuju i analiziraju. Nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku.   Podaci o Vašem korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP adresom. Nadalje, Google je certificiran pod EU-SAD Štitom privatnosti, koji osigurava da se na obradu podataka od strane Googlea u Americi primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka.
Dodatni kolačići vezani su uz usluge Google Remarketing. Google Remarketing je značajka programa Google AdWords koja tvrtki omogućuje prikazivanje oglasa korisnicima interneta koji su prethodno boravili na internetskoj stranici tvrtke. Integracija Googleovog remarketinga stoga omogućuje tvrtki stvaranje korisničkih oglašavanja i time prikazuje relevantne oglase zainteresiranim korisnicima interneta.
Operativna tvrtka usluge Google Remarketing je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, United States.
Svrha Googleovog remarketinga je umetanje oglašavanja relevantnih za interes. Google Remarketing omogućuje nam prikazivanje oglasa na Google mreži ili na drugim web stranicama koje se temelje na individualnim potrebama i odgovaraju interesima korisnika interneta.
Google Remarketing postavlja kolačić na informacijski sustav podnositelja podataka. Postavljanjem kolačića Google omogućuje prepoznavanje prethodnih posjetitelja naše web stranice koji mogu vidjeti naše oglase dok pregledavaju druge web-lokacije koje su dio Google prikazivačke mreže ili dok na Googleu pretražuju pojmove povezane s vašim proizvodima ili uslugama.
Svakim posjetom internetske stranice na kojoj je usluga integrirana Googleovim remarketingom, web preglednik osobe koja je podnositelj podataka automatski se identificira s Googleom. Tijekom ovog tehničkog postupka Google prima osobne podatke, kao što je IP adresa ili ponašanje pretraživanja korisnika, koje Google koristi, između ostalog, za umetanje relevantnih oglasa.
Kolačić se koristi za pohranu osobnih podataka, npr. internetske stranice koje je posjetio podnositelj podataka. Svaki put kad posjetite naše internetske stranice, osobni podaci, uključujući IP adresu internetskog pristupa koji koristi podnositelj podataka, prenose se Googleu u Sjedinjene Američke Države. Ovi osobni podaci pohranjuje Google u Sjedinjenim Američkim Državama. Google može prenijeti ove osobne podatke prikupljene tehničkim postupkom trećim stranama.
Vašu privolu za web analizu možete povući u bilo kojem trenutku, tako što ćete preuzeti i instalirati dostupni Googleov dodatak za preglednik ili možete urediti Vaše privole, pri čemu se umeće opt-out kolačić. Obje mogućnosti sprječavaju web analizu tako dugo dok koristite pretraživač na kojem je instaliran dodatak i dok ne izbrišete opt-out kolačić.
Više informacija o Google Analyticsu dostupno je u Uvjetima korištenja Google Analyticsa, u Smjernicama za zaštitu privatnosti podataka Google Analyticsa i u Googleovoj Izjavi o privatnosti.
Osim Google Analyticsa i Remarketinga, kako bismo prikazivali sadržaj koji je relevantan za svakog korisnika osobno, te time unaprijedili korisničko iskustvo na našoj web stranici koristi se i Facebook pixel. Facebook pixel omogućava nam da saznamo više o načinu na koji naši koriste koriste naše internetske stranice, te da oglase prikazujemo onima koje najviše zanimaju.
Svakim posjetom internetske stranice na kojoj je usluga integrirana Facebook pixelom, web preglednik osobe koja je podnositelj podataka automatski se identificira s Facebookom. Tijekom ovog tehničkog postupka Facebook prima osobne podatke, kao što je IP adresa ili ponašanje pretraživanja korisnika, koje Facebook koristi, između ostalog, za umetanje relevantnih oglasa.
Više informacija o Facebook Pixelu dostupno je u Uvjetima korištenja Facebook Pixela , u Smjernicama za zaštitu privatnosti podataka Facebook Pixela , i u Pravilima za dobivanje pristanka za kolačiće za aplikacije i stranice.

 

 

XXIII.Rješavanje sporova

Za sve što nije regulirano Općim uvjetima poslovanja primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima i pravo Republike Hrvatske.

 

Opći uvjeti poslovanja objavljeni su na internet stranici www.planthouse.hr 01.10.2019. godine, posljednja izmjena unesena u Opće uvjete 22.02.2023.

0
0
Košarica
Vaša košara je praznaVratite se u trgovinu
Calculate Shipping