-CERASTIUM SNOW IN SUMMER-

4,15 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Cerastium tomentosum je zeljasta trajnica koja se lako uzgaja. Formira atraktivnu prostirku od srebrnasto-sivog lišća što ga čini vrlo učinkovitom opcijom za pokrivanje tla.

U kasno proljeće/rano ljeto izbija masa bijelih cvjetova – otuda zajednički naziv, snijeg ljeti.

Kako uzgajati Cerastium tomentosum:

Najbolje je uzgajati kao biljku koja pokriva tlo, osobito dobro funkcionira u šljunčanim ili kamenjarima, ili čak raste iz praznina u kamenim zidovima.

Posebno je tolerantna na sušu i lako se uzgaja. Može se širiti vrlo.  Idealno ih je uzgajati na punom suncu, preferira suhe uvjete i izvrsna je biljka koja podnosi sušu.

To je biljka koja pokriva tlo i proizvest će prostirku od lišća pa je korisna za popunjavanje suhih, sunčanih mjesta i šljunčanih vrtova. Također se može uzgajati u prazninama unutar kamenih zidova.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.