GLICINIJA / WISTERIA SINENSIS

12,00 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 17
Opis: Glicinija je penjačica koja je vrlo snažna, otporna i izdržljiva na različite temperaturne uvjete, pa može bez problema podnijeti tešku zimu. Može rasti na suncu, ali i u polusjeni, u bilo kakvom tipu tla narasti vrlo brzo, čak i do 8 metara u dužinu.
Budući da rod Wisteria pripada porodici Fabaceae, odnosno mahunarkama, i glicinija nakon cvatnje stvara mnoštvo dugih tamnih mahuna u kojima se nalazi okruglo krupno, tamno sjeme.
Najljepše glicinije one su koje se redovito oblikuju.Sve dok penjačica nije formirana, odnosno dok raste i stvara mrežu osnovnih grana, koje pokrivaju zid ili pergolu, uklanjamo samo grane koje smetaju.
No, kada smo formirali neku vrstu krošnje, tada je naš jedini posao dva puta godišnje skratiti mlade izboje (koji mogu narasti i duži od metra) na dužinu od 2-3 pupa. To je naravno mnogo posla, ali i jedini način da ovu robusnu penjačicu držimo pod kontrolom i osiguramo bujnu, bogatu cvatnju.
Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.