¨LAVANDA BIJELA / LAVANDULA WHITE SUMMER¨

6,00  (45,21 kn)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Izvanredna rana sorta. Zadivljujući dodatak svakom vrtu, bilo u bordurama ili u kontejnerima, Lavandula angustifolia ‘White Summer’ daje uspravne sivo-zelene stabljike koje nose usko srebrno-sivo lišće tijekom cijele godine.

Bijeli cvjetovi održavaju se na žilavim stabljikama od lipnja do rujna. I cvjetovi i lišće vrlo su mirisni, što čini lavandu nevjerojatno svestranom.

Povijesno se lavanda koristila za izradu blagotvornih ulja, čajeva i sapuna, da spomenemo samo neke. Kao magnet za pčele koje vole nektar i druge oprašivače, lavanda je zapravo repelent za buhe i moljce, stoga su se nekada izrađivale vrećice od lavande za zaštitu odjeće tijekom skladištenja.

Nisko održavanje, zimzelene sorte angustifolia poznate su kao “engleska lavanda”, iako zapravo potječu s Mediterana. Otporna na sušu, Lavandula angustifolia ‘White Summer’ otporna je trajnica, s RHS ocjenom otpornosti H6 i izdržat će temperature do -20°C – raste u dobro dreniranom tlu na sunčanom mjestu, gdje će doseći visinu i širine 20-25cm.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.