¨LAVANDA / LAVANDULA SWEET ROMANCE¨

6,00 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Uzgajivači diljem svijeta stoljećima uzgajaju lavandu zbog njezinih cvjetova intenzivnog mirisa, lijepog izgleda i jednostavnosti uzgoja.

Dolazi i SWEET ROMANCE, kojemu je suđeno da postane miljenik uzgajivača i vrtlara zbog svoje sposobnosti cvjetanja prve godine s malo ili nimalo jarovizacije. Osim toga, počinje cvjetati nešto ranije tijekom sezone, obično u rano ljeto i traje do rane jeseni.

Sivo-zeleno lišće oblikuje kompaktni brežuljak na čijem su vrhu punašni, bogato ljubičasto plavkasti cvjetovi koji su savršeni za rezanje za svježe i suhe bukete. Grozdovi sićušnih cvjetova pojavljuju se na čvorovima uz stabljiku uz završni cvat, dodajući boju dolje u biljku.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.