¨RUŽIČASTA TRAVA / MUHLENBERGIA CAPILLARIS¨

6,90  (51,99 kn)

Na zalihi

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 13
Opis: Muhlenbergia capillaris, koja se obično naziva ružičasta muhlygrass ili ružičasta dlakasta trava, višegodišnja je trava.

Poznata je po svom atraktivnom ljetnom lišću i spektakularnim oblacima jesenskog cvijeća.

Porijeklom je iz prerija, borovih goleti i otvorenih šuma od Massachusettsa do Kansasa južno do Floride i Texasa. U Missouriju se najčešće javlja u kiselim tlima u otvorenim šumama, proplancima ili otvorima duž cesta prvenstveno u središnjem Ozarku i zapadnim područjima južno od rijeke Missouri (vidi Steyermark).

Sjajno, žilavo, nitasto, tamnozeleno lišće i stabljike tvore atraktivan bazalni skup do 1m. visok. Jesensko cvjetanje ipak je ono što najviše ističe ovu travu.

Mase prozračnih, otvorenih, labavo razgranatih cvatova (svaki do 1,5m. dug) u ružičastoj do ružičasto-crvenoj boji lebde iznad lišća u dugotrajnom jesenskom cvatu. Smeđe perje sjemena ostaje privlačno i zimi.

Biljke obično narastu do 1,5m visine x 1,5m. širine kada cvjetaju.

Ime roda u čast Gotthilf Henry Ernest Muhlenberg (1753-1815), luteranski pastor u Pennsylvaniji, SAD, istaknuti botaničar amater.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.