CATANCHE AMOR BLUE / KUPIDOVA STRIJELA

5,50 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Vrtlar bi se lako mogao zaljubiti u Kupidovu strelicu koja dugo cvjeta. Catananche caerulea je šarmantna biljka. Povijesno se koristio u ljubavnim napitcima, otuda i naziv, a još uvijek simbolizira ljubav u jeziku cvijeća.

Catananche caerulea ‘Amor Blue’ cvjeta plavim, zvjezdastim cvjetovima od kojih svaki ima tamno oko i jedinstvene papirnate latice. Cvjetovi se uzdižu na pojedinačnim stabljikama iznad urednih nakupina sivo-zelenog lišća, snažne stabljike otporne su na vjetar i kišu.

Ova lijepa brzorastuća trajnica vrlo je jednostavna za uzgoj. Izvrsno izgledaju zasađene na rubu vrta, također čine prekrasan izgled u posudama i dugotrajno su rezano ili suho cvijeće.

Porijeklom sa suhih livada jugozapadne Europe i Italije, ove žilave biljke otporne su na minus 30°C ,uspijevaju na prosječno siromašnom tlu otporne su na sunce i velike suše.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji