DIGITALIS APRICOT DELIGHT

4,75 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Digitalis purpurea ‘Apricot’ je suptilan i graciozan, izvrstan je pratilac biljkama s tamnim lišćem. Jedna od njegovih najvećih prednosti je sposobnost miješanja, kvaliteta koja je osobito važna u suvremenim vrtovima gdje je naglasak na neformalnosti.

Cvjetajući na suncu ili u sjeni, veličanstveni vrhovi cjevastih cvjetova boje marelice pojavljuju se u lipnju i srpnju iznad rozeta velikih dlakavih, tamnozelenih listova.

Cvatu od lipnja do rujna. Plod je kapsula koja sadrži mnogo sjemenki.  Dobra je medonosna biljka, pčele rado posjećuju cvjetova radi sakupljanja nektara.   Digitalise sadimo na sunčano mjesto ili polusjenu na drenirano tlo na kojem se ne zadržava previše vlage. Digitalisi vole redovito zalijevanje.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.