ECHINACEA ANGEL

4,50 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Lagano mirisni cvjetovi sa porculansko bijelim vodoravnim laticama na ravnim stapkama čine vrhunsko rezano cvijeće. Sredina zelenih tučaka pretvara se u zlatno narančastu s blagom vanjskom trakom zelene boje.Savršeno za srednji do stražnji rub. Snažan, uspravan habitus i mnoštvo pojedinačnih cvjetova. Teško je zamisliti sunčanu višegodišnju gredicu bez Echinacea. Leptiri vole cvijeće, ptice vole sjemenke, a mi volimo dugovječne bukete.

 

Ehinaceja (Echinacea) je rod zeljastih višegodišnjih biljaka iz porodice glavočika (Asteraceae). Korijen je vlaknast, stabljika uspravna i šuplja. Listovi su naizmjenično raspoređeni, dugi i dlakavi.

Može rasti do 1,20 m visine. Cvate od lipnja do rujna.  Zahtijeva sunčano mjesto i lagano, dobro drenirano tlo. Otporna je na sušu, neosjetljiva je na mraz. Ima duboki korijen zbog čega je na području s plitkom zemljom smještamo na povišenu gredicu.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.