ECHINACEA PRIMADONNA

5,01 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Primadonna Deep Rose je, kao što naziv kultivara kaže, Echinacea boje ruže. To je uspravna trajnica koja obično raste u skupini na čvrstim, dobro razgranatim stabljikama. Veliki cvjetovi imaju lagano padajuće duboke ružičaste latice sa zaobljenim, tamno narančasto-smeđim središnjim tučcima.

Cvjetovi cvjetaju od kasnog proljeća do kasnog ljeta, ponekad s dodatnim sporadičnim cvjetanjem do mraza. Srednje zeleno lišće.

Ehinaceja (Echinacea) je rod zeljastih višegodišnjih biljaka iz porodice glavočika (Asteraceae).

Korijen je vlaknast, stabljika uspravna i šuplja. Listovi su naizmjenično raspoređeni, dugi i dlakavi. Može rasti do 1,20 m visine.

Cvate od lipnja do rujna.  Zahtijeva sunčano mjesto i lagano, dobro drenirano tlo. Otporna je na sušu, neosjetljiva je na mraz.

Ima duboki korijen zbog čega je na području s plitkom zemljom smještamo na povišenu gredicu.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.