Zeleni pozdrav svima,

u vrijeme sezone, od ožujka do lipnja imamo povećan obim posla u vrtlariji (proizvodnja i pakiranje narudžbi) te je rok za slanje pošiljaka 5 radnih dana od uplate narudžbe.

ROKOVI DOSTAVE:
Nakon izvršene uplate, čim je proknjižena na našem žiro računu, sustav će Vas obavijestiti kako je narudžba u obradi.
Narudžbe pakiramo redosljedom njihova dolaska i uplata. Najkasnije 5 dana od uplate narudžba će biti spakirana i poslana prema Vašoj adresi.
Dan prije pakiranja i slanja mailom ćemo Vam poslati obavijest i račun za plaćene proizvode.

Pozdrav iz Kuće biljaka

HELIANTHUS MAXIMILIANI

18,00 kn

Opis

Sadnice u posudi promjera 12 cm.

 

Opis:

Helianthus maximiliani je sjeveroamerička vrsta suncokreta poznata pod zajedničkim imenom Maximilianov suncokret.  Ovaj je suncokret nazvan po princu Maksimilianu iz Wied-Neuwedija, koji ga je susreo na putovanjima Sjevernom Amerikom. Helianthus maximiliani je podrijetlom iz Velikih ravnica u središnjoj Sjevernoj Americi, a naturaliziran je u istočnom i zapadnom dijelu kontinenta. Sada je pronađena od Britanske Kolumbije do Mainea, na jugu do Karolina, Chihuahua i Kalifornije. Biljka uspijeva u mnogim ekosustavima, posebno na ravnicama u središnjoj Kanadi i Sjedinjenim Državama. Kod nas uzgaja se kao ukras.

 

Napomena o izgledu sadnica u određeno godišnje doba:U rano proljeće trajnice i ukrasno bilje počinju sa vegetacijom.U ljeto  su  sadnice u punoj vegetaciji kao na posljednjoj slici u svakom oglasu.U jesen sadnice počinju žutjeti i ostajati bez lisne mase.

U zimskom periodu, sve do početka travnja trajnice i ukrasni grmovi su bez lisne mase, ovisno o vrsti, trajnice u potpunosti gube nadzemni dio.