HELIANTHUS MAXIMILIANI

3,45  (25,99 kn)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Sadnice u posudi promjera 12 cm.

 

Opis:

Helianthus maximiliani je sjeveroamerička vrsta suncokreta poznata pod zajedničkim imenom Maximilianov suncokret.  Ovaj je suncokret nazvan po princu Maksimilianu iz Wied-Neuwedija, koji ga je susreo na putovanjima Sjevernom Amerikom. Helianthus maximiliani je podrijetlom iz Velikih ravnica u središnjoj Sjevernoj Americi, a naturaliziran je u istočnom i zapadnom dijelu kontinenta. Sada je pronađena od Britanske Kolumbije do Mainea, na jugu do Karolina, Chihuahua i Kalifornije. Biljka uspijeva u mnogim ekosustavima, posebno na ravnicama u središnjoj Kanadi i Sjedinjenim Državama. Kod nas uzgaja se kao ukras.

 

Napomena o izgledu sadnica u određeno godišnje doba:U rano proljeće trajnice i ukrasno bilje počinju sa vegetacijom.U ljeto  su  sadnice u punoj vegetaciji kao na posljednjoj slici u svakom oglasu.U jesen sadnice počinju žutjeti i ostajati bez lisne mase.

U zimskom periodu, sve do početka travnja trajnice i ukrasni grmovi su bez lisne mase, ovisno o vrsti, trajnice u potpunosti gube nadzemni dio.