HEMEROCALLIS / LONGSFIELD PEARL

6,00 

Samo 2 komad(a) na zalihi

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: 12 cm.
Opis: Hemerocallis je dekorativna višegodišnja trajnica koja se formira kao grm sa prelijepim uskim listovima. Iako cvijet traje samo jedan dan, to se ne primjeti, zato što na jednoj stabljici može biti i preko 20 cvjetova. Oni se otvaraju jedan za drugim. Boja cvjeta može biti bijela, žuta, narančasta, roza, crvena, ljubičasta i u kombinacijama (bijelo-žuta, crveno-narančasta, žuto-crvena…).Hemerocallis cvjeta od lipnja do kolovoza. Neke vrste počinju ranije sa cvjetanjem, a neke kasnije. Postoje i vrste koje cvjetaju dva puta godišnje (drugo cvjetanje u kasnu jesen), ali su one veoma retke. Biljka je lijepa i kada nema cvata zahvaljujući bogatoj lisnoj masi koja je izuzetno dekorativna.Hemerocallisalis će biti najljepši u polusjeni, tj. na mjestu gdje će imati 5-6 h jutarnjeg sunca. On će biti lijep i na suncu, ali u tom slučaju cvijet mu traje kraće nego u blagoj sjeni. Što se tiče zemljišta, najviše mu odgovara glinovito, vlažno tlo koje je bogato humusom. Hemerocallis se ubraja u veoma prilagodljive biljke, pa je zato toliko i rasprostranjen u našim vrtovima.

 

Hemerocallis Longfields Pearl ima kremasto bijele cvjetove s blagim, blijedozelenim žutim okom iznad zelenog grla. Potpuno prevladava kremasto bijela boja. Blago mirisni cvijet.    

  

Napomene: Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava. Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.