HOSTA FRANCESS WILLIAMS

35,00 kn (4,65 €)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Sadnice u posudi promjera 13 cm.

 

Opis:

Ovo je najpopularnija Hosta koja je ikada predstavljena prema mnogim botaničarima.
Velika, šarenolisna Hosta, plavo zelenih srcolikih listova dugih 30 cm. Cvate u rano ljeto velikim , visokim cvatom do 75 cm.
Osim u vrtovima, impresivno izgleda posađena u tegle.
Laka je u uzgoju , raste do visine 80 cm i širine do 125cm.
Obožava polu ili potpuno sjenovite dijelove vrta.

 

Hosta je otporna trajnica atraktivnih listova. Zahvaljujući mnogobrojnim kultivarima postala je vrlo traženom za sjenovite položaje u vrtu. Široki, srcoliki listovi dolaze u varijacijama zelene, sivoplave, žute ili bijele boje te žuto ili bijelo obrubljeni. Neki kultivari narastu do metra visine i više od metar i pol u širinu.

Cvjetovi bijele ili ljubičaste boje nalaze se na visokim stapkama koje izlaze iz središta rozetasta grma. Pojavljuju se, ovisno o kultivaru, od lipnja do listopada i traju nekoliko tjedana. Hosta nije zahtjevna biljka i dobro će uspijevati u svakom vrtnom tlu dobre propusnosti za vodu. Iako je biljka sjene, prijat će joj malo sunca na položajima koji su izloženi jutarnjem suncu.

 

Napomena o izgledu sadnica u određeno godišnje doba:U rano proljeće trajnice i ukrasno bilje počinju sa vegetacijom.U ljeto  su  sadnice u punoj vegetaciji kao na posljednjoj slici u svakom oglasu.U jesen sadnice počinju žutjeti i ostajati bez lisne mase.U zimskom periodu, sve do početka travnja trajnice i ukrasni grmovi su bez lisne mase, ovisno o vrsti, trajnice u potpunosti gube nadzemni dio.