KADULJA / SALVIA MERLEAU WHITE

5,00 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Kompaktna višestruko razgranata Salvia, Merlau White (Salvia x superba) krasi prekrasne vrhove svjetlucavo bijelih cvjetova do 4 mjeseca u godini. Redovito orezivanje dok cvatovi blijede potaknut će ponovno cvjetanje i produljiti veličanstveni prikaz još dulje.

 

Idealne za višegodišnje bordure Salvije su eksplozija boja od proljeća do jeseni. Obično prilično otporne na sušu i potrebno ih je zalijevati samo tijekom izrazito sušnih razdoblja, te su trajnice vrlo dobar izbor za cvjetnjake i teška mjesta te će privući ptice i pčele u vaš vrt.

Dobra rezidba nakon cvatnje osigurat će snažan ponovni rast grma za sljedeću sezonu. Većina Salvia je prikladna za položaje na punom suncu do polusjene i treba im vrlo malo vode nakon što se uspostave. Savršeno za posude.

 

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.